Anadolu Ajansı’ndan, Demirören Medya'ya büyük şok! Anadolu Ajansı 3 kez ihtar gönderdi, borç ödenmeyince sistemi kapattı

Ziraat Bankası'ndan çektiği kredi ile Doğan Medya'nın elinde bulundurduğu; televizyonları, gazeteleri, dergi ve radyoları alan Demirören Grubu Ziraat Bankası dahil diğer kamu bankalarına borcunu ödememesi ile gündeme gelmişti. Demirören Grubu bu sefer de Anadolu Ajansı'na abonelik ücretlerini ödemedi ve borç birikti. 3 kez ihtar gönderen ajans sistemi kapattı.

Demirören Grubu yine bir borçla gündemde... Demirören grubu 916 milyon dolar bedelle Doğan Medya'nın elinde bulunan televizyonları, gazeteleri, dergi ve radyoları satın almıştı. Bu satın almada Demirören Ziraat Bankası'ndan 750 milyon dolar kredi kullanmıştı. Geçtiğimiz günlerde Demirören'in sadece Ziraat Bankası'na değil diğer kamu bankalarına da kredi borcu olduğu, bu borcu ödeyemediği, yapılandırma istediği gündeme gelmişti.

Demirören Medya'nın aylardır Anadolu Ajansı'na da abonelik ücretini ödemediği ortaya çıktı. Anadolu Ajansı, Demirören Grubu'na 3 kez ihtar gönderdi. Borç hala ödenmeyince ajans Demirören Grubu'na abonelik sistemini kapattı.

Bugün akşam saatlerinde gruba ait gazete, ve televizyonlarda çalışan editörler ajansa giriş sağlayamadı. Sistemde problem olduğunu zanneden editörler daha sonra gerçeği öğrendi. Sadece Anadolu Ajansı'nın sistemine Milliyet'ten birkaç editörün girebildiği öğrenildi.

Demirören Grubu geçtiğimiz günlerde de Reuters grubu ile anlaşmasını bitirmişti.

HANGİ ŞİRKETİ NE KADARA SATIN ALMIŞTI?

Demirören'in satın aldığı markalar ve tutarları şöyleydi:

-Doğan Gazetecilik 132 milyon dolara,

-Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık 155 milyon dolara,

-Doğan TV Holding 599 milyon 674 bin dolara,

-Doğan Haber Ajansı 5 milyon dolara,

-Doğan Dağıtım Satış Pazarlama Matbaacılık Ödeme Aracılık ve Tahsilat Sistemleri 7 milyon dolara,

-Doğan İnternet Yayıncılığı ve Yatırım A.Ş. 12 milyon 751 bin dolara,

-Doğan Media International GmbH 4 milyon 42 bin dolara,

-Mozaik İletişim Hizmetleri 532 bin dolara el değiştirdi.

NEREDEN NEREYE?

Milangaz ve Likidgaz markalarıyla kamuoyunda bilinen Demirören Grubu'nun iş dünyasındaki varlığı 1956 yılında kurulan Oto Kolaylık şirketiyle başladı.

1972 yılında Milangaz'la enerji sektörüne adım atan grup 1996'da Dem-Al adlı Türkiye'nin ilk otoğaz firmasını bünyesine kattı. Holding özellikle LPG sektöründe çok sayıda şirketin (Milangaz, Likidgaz, Mutfakgaz) sahibi konumunda.

Demirören Grubu, 2011 yılında Milliyet ve Vatan gazetelerini yine Doğan Grubu'ndan satın alarak medya sektörüne girdi.

Grup son alarak Türkiye'de faaliyet gösteren Fransız Total'in Türkiye birimini Nisan 2016'da bünyesine kattı.

Grubun faaliyet gösterdiği sektörler arasında enerji, turizm, medya, sanayi, eğitim, inşaat ön plana çıkıyor.

Sevilla, Arda Güler transferini bitirmeye yakın Alişan mide bulandıran olayı ifşa etti Kıbrıs'a gidecekler dikkat: Bu 6 yeri görün Müstehcen pozlarına yenisini ekledi İstanbul'un simgesi 75 milyon liraya satılıyor! Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren değişiklik