Altın piyasasını koklayan isim İslam Memiş'ten altın alım-satım işlemleri için flaş sözler. Bankaların altın alım satım işlemlerine ve Darphane'nin borsa hamlesine dikkat çekti

Borsa İstanbul'da altın alım-satım işleme açıldı. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Darphane Altın Sertifikaları`nı halka arz etti. Altın piyasasının nabzını tutan ekonomist İslam Memiş Darphane'nin bu hamlesine dikkat çekerek Twitter hesabından kritik değerlendirmelerde bulundu.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Darphane Altın Sertifikaları`nı halka arz etti. Borsa İstanbul Pay Piyasası Emtia Pazarı`nda işlem görmeye başlayan Darphane Altın Sertifikaları ile "yastık altı" yatırımların ekonomiye kazandırılması amaçlanıyor.

Borsada ALTIN.S1 koduyla işlem gören Darphane Altın Sertifikaları`nda alım-satım arasındaki farkların düşük olması, düşük komisyonla alınıp satılabilmesi, çalınma riskinin olmaması ve bu varlıktaki kazançlardan stopaj vergisinin alınmayacak olması başlıca avantajlar olarak öne çıkıyor. Söz konusu varlık 0,995 saflığında altına dayalı olurken, her bir sertifika 0,01 gram altına denk geliyor.

Darphane'nin Borsa İstanbul hamlesine dikkat çeken ekonomist İslam Memiş kritik değerlendirmelerde bulundu.

"50-60 LİRA DEĞİL, 1 LİRA"

Devletin altın alım satımındaki sorunu çözdüğü vurgulayan Memiş, "Kimse bu saatten sonra “Bankaların alım-satım makas aralığından rahatsızım” demesin.
Gereken yapıldı.
Darphane’nin altın sertifikaları.
Bunu da değerlendirmeyen başka bir kafada olmalı.
50-60 lira değil, 1 lira.
İşte devlet işte çözüm.
Kolay olmadı emekçilerin emekleri." ifadelerini kullandı.

"BUNDAN SONRA ASLA MAKAS ARALIĞI DENİLEN SORUNU GÖRMEM"

Memiş değerndirmesinin devamında, "Madem sanal biriktiriyorsun al sana alternatif.
Fiziki olarak da geri alabiliyorsun.
Daha ne isteniyorsa.
Bundan sonra asla makas aralığı denilen sorunu görmem, duymam.
Çünkü o sorun çözüldü." dedi.

İşte Memiş'in o tweetleri:

Dünya ısınıyor, ons altın ise rekora koşuyor: 2400 İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapalı Erden Timur, Zan Vipotnik için devrede Zamanaşımına uğrayan hesaplarla ilgili yeni karar Operasyon: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi! Merkez Bankasının nisan ayı faiz kararını açıkladı