Altın fiyatlarında rekor geldi. İşte gram altın fiyatı

Altın fiyatları uzun süredir aynı düzeyde seyrediyordu. Fed'in faizleri yükseltmesi ile de gerileme yaşanmıştı. Fed'in faizde frene basağı sinyalini vermesinin ardından altın fiyatlarında hareketlilik yaşandı. Altın fiyatında dün yüzde 1.1'lik artış yaşanmıştı. Altın fiyatlarındaki yükselişin ardından gram altında da rekor kaydedildi.

Altın, Fed Başkanı Jerome Powell'ın önümüzdeki toplantıda faiz artışlarının yavaşlayacağı yönünde sinyal vermesinin arından yükseliş kaydetti. Kasım ayı başında 1.616 dolar seviyesinde dip yapan ons altın sırasıyla 1.715, 1.735 ve 1.765 dolar dirençlerini kırarak 1.780 doları aşarak gözünü 1.800 dolar seviyesine dikti. Spot piyasada altının onsu 1.787 doları gördü. Gram altın ise 1.070 TL'yi geçerek rekor kırdı. Altın, Fed'in daha az şahin olacağına dair sinyaller üzerine dolar ve tahvil getirilerinde düşüş yaşanan kasım ayını yüzde 8'lik bir primle kapatmıştı.

ALTINDA BUGÜN KRİTİK VERİ TAKİP EDİLECEK

İntergal Yatırım’ın Günlük Forex Bülteni’nde altın fiyatlarına ilişkin şu değerlendirmelere yer verildi:

“Powell’ın güvercin açıklamalarının etkisiyle ons altın tarafında güvercin Fed esintisi şiddetli bir şekilde hissedildi. Dolayısıyla Ons altın bir süredir 1760 bandında baskılanıyordu.

Dar bant alanından güvercin Fed’den gelen esinti etkisiyle çıktı. Bugün ABD tarafından gelecek PMI verileri takip edilecek. Açıklanan veriye bağlı olarak ons altında hareketlilik oluşabilir.

‘TREND YUKARI’

Ons altın hafta başında 1740 desteğinden tutunarak Powell’ın güvercin açıklamaları etkisiyle 1786 seviyesi olan önemli direnç seviyesine yaklaşmış bulunmaktadır. Teknik olarak ons altında trend yukarı diyebiliriz.

Yukarı yönlü hareketin devam etmesi halinde 1805 seviyesi direnç olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü hareketin oluşması halinde 1740 seviyesi destek olarak izlenebilir.”

Sevilla, Arda Güler transferini bitirmeye yakın Alişan mide bulandıran olayı ifşa etti Arda Turan'ın ilk transfer hedefi Cenk Tosun Fenerbahçe, Sivasspor deplasmanından çıkamadı Miguel Crespo'dan, İsmail Kartal'a mesaj 6.3 büyüklüğünde şiddetli deprem