Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu bir araya geldi! İkiliden ortak açıklama: Parlamenter sistem çalışmaları tamamlandı

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi lideri Ali Babacan ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Görüşme sonrası basın açıklaması yapıldı. Davutoğlu yaptığı açıklamada," Ortak çalışmalar meyvesini ortaya koydu." dedi.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle oldu:

PARLAMENTER SİSTEM ÇALIŞMALARI 

İktidarın hatalarını ortaya koymak dışında yönetilememek dışında ekonomik cehalet dışında ne yapacağımızı topluma nasıl güven vereceğimi konuşmamız gerekiyor. Bu görüşmelerimiz topluma güven oluşturmak bizim siyasi bir sorumluluğumuz.

Son dönemde yaptığımız görüşmeler önem taşıyor bu açıdan. Parlamenter sistemde yaptığımız ortak çalışmalar meyvesini ortaya koydu. Bunun yanında oturacağı siyasal bağlamın topluma güven vermesi büyük önem taşıyor. Akşener'le, Uysal'la ve Kılıçdaroğlu ile görüştük. Sayın Babacan'a ve ekibine de teşekkür ediyorum

Türkiye her an seçime gidebilir. Oluşturulan iklim belli. Bu iktidar gittiğinde ülkeye kaos gelmeyecek. Toplumun bütününde güven hissi oluşacak. Son derece verimli ve güzel görüşmeler oluyor.

"KARAMOLLAOĞLU İLE GÖRÜŞECEĞİZ"

Bunun olağanüstü bir durummuş gibi yansıtılması doğru değil. Bundan sonra da istişarelerimiz devam edecek. Sayın Karamollaoğlu ile de görüşeceğiz. Gönül isterdi ki ülkenin cumhurbaşkanı da diğer parti liderleriyle bir araya gelebilsin. Ama kutuplaştırma isteyen iktidara karşı biz bir araya gelebiliyoruz ve güven verebiliyoruz mesajını verecek şekilde toplumda var olan karamsarlığı giderecektir. 

Kış şartlarında ülkenin güvenliği olmayan bir ülkeden bahsediyoruz. 7-8 saat yolda kalanlar oldu. Bu yönetim beceriksizliği ve merkezi yönetimle yerel yönetim arasındaki gereksiz gerilimler halkın hayatını zorlaştırıyor.

SEÇİM GÜVENLİĞİ 

Kış şartlarında seyahat güvenliğini sağlamaktan yoksun bir yönetim seçim güvenliğini nasıl sağlayacak? Kışın ortasında enerji sorunu yaşıyoruz. Rusya ile anlaşma yapmamanın sıkıntısını yaşıyoruz.

Temel hak ve özgürlüklerin gereğinin yerine getirilmemesi konusunda bile sıkıntı var. Seçimle ilgili kaygı duyulmasını anlıyoruz. Hiç merak etmeyin. Türkiye'de seçim yapıldığında bu güvenliği size sağlamayı taahhüt ediyoruz.

BABACAN: PARLAMENTER SİSTEM ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Babacan, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmaları hakkında "Parlamenter sistem çalışmaları tamamlanmış durumda. 6 siyasi partinin bunu nasıl açıklayacağı belirlendikten sonra komisyonda oluşacak görüş birliği neyse bizde ona uyarız." dedi. 

Ali Babacan'ın açıklamaları şöyle oldu:

"İŞBİRLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ"

Böyle bir ülkede sorunların çözülmesi mümkün değil. Biz bunları 3 yıl önce gördük. Hükümetin hiçbir problemi çözemeyeceği için böyle bir yola çıktık. Siyasi partiler arasındaki iş birliğine önem veriyoruz.

DEVA Partisi olarak biz bu ülkenin menfaatine çare olacak her türlü gayrete katkı vermek isteriz.

Kar yağışının İstanbul'a getirdiği sorunları hepimiz gördük. Bizim geçen sonbaharda açıkladığımız afet planımızda yerel yönetimlere hatta muhtarlara bile görev vermeyi söylüyoruz. Yerelde sağlam bir koordinasyon.

"ÇOK CİDDİ BİR PROBLEM VAR"
Merkezi yönetimle yerel yönetim arasında çok ciddi bir bir problem var. Burada Ankaralılar ve İstanbullular sorun yaşıyor. Particilik bırakılacak. Yemek vs. hükümetin propagandası olarak görüyorum. Bizim Londra büyükelçimizde gider Londra'da görüşürüz.

Bundan daha doğal bir şey yok. Propaganda makinesinin büyütmesi olarak görüyorum.

 PARLAMENTER SİSTEM ÇALIŞMALARI 
Parlamenter sistem çalışmaları tamamlanmış durumda. 6 siyasi partinin bunu nasıl açıklayacağı belirlendikten sonra komisyonda oluşacak görüş birliği neyse bizde ona uyarız.

Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin?