AK Parti'de istifa depremi. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal istifa etti. Mahir Ünal AK Parti'deki görevinden affını istedi

Cumhuriyet'in kuruluşu ile ilgili açıklamaları sonrası Cumhur İttifakı bileşeni MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olmak üzere tepkilerin odağı haline gelen Mahir Ünal AK Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etti.


AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, AK Parti'deki görevinden istifa etti. Ünal Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

Bugün itibarıyla Grup Başkan Vekilliği görevimden affımı talep ettim. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a bugüne kadar şahsıma duyduğu güven ve verdiği sorumluluklar için müteşekkirim. Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım.

DENİZ GÜREL SON BİLGİLERİ AKTARDI

tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel tv100'ün ses getiren programı Taksim Medyanı'nda, Ünal'ın istifasının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin isteğiyle gerçekleştiğini söyledi. Gürel, Ünal'ın istifasının beklenmediğini belirtti. Gürel, "AK Parti Grup Başkanvekilliği için çarşamba günü kapalı grup toplantısı yapılacak. Yerine Özlem Zengin'in getireleceğini öğrendik. Ünal'ın halen AK Parti Genel Merkezi'nde olduğunu biliyoruz." dedi.

YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ BELLİ OLDU

Mahir Ünal'ın talebi kabul edildi. Kabulün ardından AK Parti Grup Başkanvekilliği'ne Özlem Zengin görevlendirildi.

ÖZLEM ZENGİN'DEN İLK AÇIKLAMA

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan AK Partili Özlem Zengin, "Uzun yıllardır partimizde birlikte görev yaptığımız 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanımız Kahramanmaraş Milletvekilimiz Mahir Ünal’a hizmetleri, emekleri için teşekkür ediyorum. AK Parti Grubumuzda hep birlikte Milletimize hizmet yolunda çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"ÜZÜMDÜM..."

AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar da şu açıklamayı yaptı:

Tartışmalı konuşmanın İçeriğine dair farklı düşünsem de ayrılışı böyle olmamalıydı.

Bazen sinir uçlarımıza dokunsa da farklı fikirlere tahammül edebilmeliydik.

Demokrasi, tahammül rejimidir zaten.

Velhasıl, Mahir Ünal’ın ayrılışına üzüldüm.

İSMAİL SAYMAZ'DAN FLAŞ SÖZLER

"Mahir Ünal'ı 8 yıl önce alkışlara konu olan bu sözlerin, bugün affı istemekle sonuçlanmasının tek bir sebebi var" diyen Saymaz, "AK Parti'nin Milliyetçi Hareket Partisi ile koalisyonda olması ve Cumhur İttifakı'nın siyasal sınırlarını çizen kudretin de esasen bence Devlet Bahçeli olması" nedeniyle AK Parti'li Ünal'ın istifa etmek zorunda kaldığını belirtti.

Saymaz, "Mahir Ünal, milliyetçi serüveni baltalamış ya da farkına varmadan sabote etmiş oldu. Dolayısıyla AK Parti'nin seçim kampanyası zedelenmiş oldu. AK Parti tam hızını almış, Türkiye'de yerli ve milli olduğunu, Türkiye'nin bekasıyla kendi varlığının örtüştüğünü; Türkiye'yi 21. yüzyıla taşıyacak kudretin kendisi olduğunu tam anlatacaktı ki Mahir Ünal birden bire, hiç olmayan bir vakitte Cumhuriyet ile hesaplaşma defterini açtı. Oysa ki bunu kapatmış olmaları gerekirdi.

Tam da bu nedenle bugünkü AK Parti'ye de Cumhur İttifakı'na da yön veren asıl siyasetçinin Devlet Bahçeli olduğu gerçeğini unutmuş oldu. Ve bu unutkanlıkla hareket ettiği ilk anda maalesef affını istemek zorunda kaldı'' ifadelerini kullandı.

''İSTİFASINI ALAN DEVLET BAHÇELİDİR''

Saymaz ayrıca ''Bu yönüyle Mahir Ünal'ı 8 yıl önce alkışlara konu olan bu sözlerin, bugün affı istemekle sonuçlanmasının tek bir sebebi var: AK Parti'nin Milliyetçi Hareket Partisi ile koalisyonda olması ve Cumhur İttifakı'nın siyasal sınırlarını çizen kudretin de esasen bence Devlet Bahçeli olmasından ileri geliyor diye düşünüyorum. İstifasını alan Devlet Bahçeli'dir'' diye konuştu.

NELER OLMUŞTU?

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 21 Ekim'de Kahramanmaraş Kitap Fuarında bir kültürel etkinlikte yaptığı konuşmada “Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye’de yaşanmıştır. Maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hâsılı bütün düşünmemizi yok etmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Ünal'ın cumhuriyet karşıtı sözleri tepki toplamış, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ise yargıya taşımıştı.

29 EKİM'DE YENİ AÇIKLAMA

Ünal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Yaşasın cumhuriyetimiz ve onun fikri hür, vicdanı hür nesilleri" ifadesini kullandı.

Ünal, şunları kaydetti:

"21 Ekim'de Kahramanmaraş Kitap Fuarı'ndaki bir kültürel etkinlikte yaptığım konuşmama ilişkin dile getirilen her fikir ve siyasi eleştiri kabulümdür. Fakat gerekli açıklamalarda bulunmama rağmen Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun açık hakaret, düşmanlık ve nefret içeren iftiralarını şiddetle reddediyorum. Tarihte 16 devlet kurmuş bir millete mensubiyetim ve ses bayrağım Türkçemle gurur duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yüceltme idealini kendisine ilke edinmiş bir kişi olarak kendimi, Cumhuriyetin fikri hür irfanı hür bir evladı olarak görüyorum. Cumhuriyet düşmanı olmak bence, Cumhuriyeti 'donmuş bir göl zannetmekle' mümkündür. Oysa Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bıraktığı Cumhuriyeti 'her dem kendini yenileyen coşkun bir nehir' olarak ele almak gerekir"

Özlem Zengin Kimdir?

27. Dönem Tokat Milletvekili... 1969 yılında Tokat’ta doğdu.

Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1990 yılında mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Din Sosyolojisi alanında yüksek lisans yaptı.

Serbest avukat olarak çalıştı. Medya alanında çalışmalar ve televizyon programları yaptı. 2003 yılında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 2005’ten itibaren İl Başkan Yardımcısı olarak Tanıtım ve Medya Başkanlığı görevini üstlendi. 2011 yılına kadar devam eden bu süreçte fasılasız üç dönem İl Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 12 Mayıs 2012’de 3. Olağan İstanbul İl Kadın Kolları Kongresinde AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığına seçildi ve Mart 2015 tarihine kadar bu görevini sürdürdü. 25. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. 2016-2018 yılları arasında Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı olarak görev aldı. 27. Dönemde Tokat Milletvekili olarak seçilen Zengin, Temmuz 2018 - Mart 2021 tarihleri arasında AK Parti Grup Başkanvekilliği görevini yaptı.

İyi düzeyde İngilizce bilen Zengin, 3 çocuk annesidir.

Mahir Ünal Kimdir?

Mahir Ünal, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde sosyal yapı ve sosyal değişme anabilim dalında yaptı. İTO'da müşavir olarak çalıştı. 2004 ve 2009 yerel, 2007 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi seçim kampanyası strateji ekibinde danışmanlık yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. Irak, Malezya, Kıbrıs ve Lübnan gibi birçok ülkede seçim kampanyalarında strateji ekiplerinde görev aldı. Ayrıca bazı siyasilere etkili iletişim hususunda danışmanlık yaptı. Kent çalışmaları, yerel yönetimler ve siyasal iletişim konularında danışmanlık hizmeti verdi.

Özel bir üniversitede davranış bilimleri bölüm başkanlığı görevini yürüttü. Bir vakıf üniversitesinde MBA'da örgütsel davranış dersleri verdi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Anabilim Dalında doktorası devam etmektedir.

2011 ve 2015 genel seçimlerinde Kahramanmaraş milletvekili seçildi. 2011 yılı itibarıyla Adalet ve Kalkınma Partisi grup başkanvekilidir. Arapça ve İngilizce bilen Mahir Ünal, 2 çocuk babasıdır.

Esra Ezmeci'den erkeklere 10 seks önerisi CHP'yi yasa boğan ölüm Ünlü sanatçı Armağan Şenol hayatını kaybetti Cinsiyet değiştirmişti: İç çamaşırlı pozlar geldi Arınç'tan Özgür Özel'e: Allah bin kere razı olsun Ünlü oyuncu eşcinsel olduğunu açıkladı!