AK Parti ve CHP'li vekiller canlı yayında kozlarını paylaşıyor. tv100'de Kübra Par sordu, Mustafa Demir ve Tekin Bingöl yanıtladı

Uzun bir sürenin ardından tv100 bir ilke imza atarak AK Parti İstanbul Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Demir ve CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl'ü Kübra Par ile Görüş Farkı programında bir araya getirdi. Demir ve Bingöl canlı yayında soruları yanıtladı, gündemi değerlendirdi. Demir mecliste karmaşık bir ortam olmadığını ve normalleşme sürecinin önemini vurguladı. Bingöl ise siyasetteki yumuşama döneminin medyaya da yansımasını umut ettiğini belirtti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

tv100, televizyon ekranlarında uzun süredir yaşanmayan bir ilke imza attı. Uzun zamandır aynı ekranda görünmeyen AK Parti ve CHP’li milletvekilleri yıllar sonra tv100’de bir araya geldi. AK Parti İstanbul Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Demir ve CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Kübra Par ile Görüş Farkı programında gündemi değerlendirdi.

CHP’nin yapacağı emekli mitingine ilişkin Demir, "Ben demokratik teamüller içerisinde olduğu müddetçe herkesin düşüncelerini ifade etmenin, taleplerini şu veya bu şekilde ifade etmenin kesinlikle sakıncası olmadığı gibi desteklenmesi gerektiğini düşünenlerdenim. Yeter ki marjinal grupların alanı haline dönüşmesin, kontrolden çıkmasın. Normalleşmenin önüne ket vurmasın. Benim kişisel düşüncem ve AK Parti’nin düşüncesi budur." dedi.

"OBJEKTİF YAYINCILIK ADINA TV100 OLARAK BU SORUMLULUĞU ÜSTLENDİĞİMİZ İÇİN MUTLUYUZ"

Par, yayınla ilgili programın başında "Bu yayının olmasına imkân sağlayan AK Parti Medya Tanıtım Başkanı Hamza Dağ, siyasette yumuşama dönemini başlatan Özgür Özel’e buradan teşekkür ediyoruz. Biz de medya olarak demokratik, çoğulcul ve objektif yayıncılık adına tv100 olarak bu sorumluluğu üstlendiğimiz için son derece mutluyuz. Buradan şu çağrıyı da yapmak istiyorum bundan sonraki dönemde İYİ Parti’den ve MHP’den milletvekillerini de yine bu stüdyoda karşı karşıya aynı anda ağırlamak istiyoruz." ifadelerini kullanarak teşekkür etti.

"MECLİSTE GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ KAVGACI BİR ORTAM OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

Siyasetteki normalleşme ortamıyla ilgili Demir "Normalleşme meclise yansır mı? Aslında doğrusunu söylemek gerekirse göründüğü gibi karmaşık ve kavgacı bir ortam olduğunu düşünmüyorum mecliste. Zaman zaman şüphesiz tansiyon yükseliyor. Kürsüde hatiplerin heyecan vs. bazen maksadını aşan konuşmalar da oluyor ama netice itibarıyla meclis çalışması bittikten sonra bütün milletvekilleri aynı yerde yemek yiyorlar." değerlendirmesini yaptı.

"YUMUŞAMA OLDU BUNLAR TEK DÜZE GİDECEK ANLAMINA GELMEMELİ"

Par'ın "Sayın Özgür Özel’in başlattığı bu normalleşme sürecinin meclise de yansıması olur mu yoksa orada kıran kırana mücadeleye devam mı?" sorusunu Bingöl "Aslında biz olması gerekeni konuşuyoruz. Bütün demokratik ülkelerde farklı siyasi partiler, iktidar, muhalefet var, zaman zaman bir araya gelip ülke meselelerini konuşuyorlar ama geçen 22 yıllık süre içerisinde bu maalesef gerçekleşmedi. Ama Sayın Genel Başkanımızın girişimi ile ve Sayın Cumhurbaşkanı ve MHP Genel Başkanıyla yaptığı görüşmeler bir başlangıcı Türkiye gündemine oturttu." diyerek yanıtladı.

"NORMALLEŞME GÜZEL BİR ŞEY AMA.."

Par'ın "Liderler buluştular medyada da bir yumuşama dönemi görür müyüz?" sorusu üzerine Bingöl "Bu yumuşamanın toplumun bütün kesimlerinde karşılık bulacağını düşünüyorum medya da umarım bu normalleşmeden nasibini alır. Özgür Özel Taha Karagöz’le görüştü aslında biliyorsunuz bu işin ilk mağduru Nagehan Hanım, Ekrem İmamoğlu 2019’da yerel seçimlerden önce Nagehan Hanımın karşılaştığı linç girişimi medya tarihinde ender bulunan durumlardan biri. O zaman da saldıranlar aynı şimdi de Sayın Özgür Özel’e bir medya mensubuyla görüştüğü için saldıranlar aynı." dedi.

"SAYDIĞINIZ ATAMALAR GERÇEKLEŞMEDİ"

Par'ın "CHP’de belediyelerdeki atamalar gündemi var. Bu yakınları atayan belediye başkanları sizin adınıza doğru sınavı veriyorlar mı?" sorusu üzerine Bingöl "Sadece 3 örnek verdiniz ama bunların hiçbir tanesi gerçekleşmedi. Sayın Genel Başkanımızın hassasiyeti bu konunun önüne adeta set çekti." dedi.

CUMHUR İTTİFAKI TABANINDAN KATILIM OLUR MU?

CHP'nin 18 Mayıs'ta Saraçhane'de yapacağı öğretmen mitingiyle ilgili Par'ın"CHP’nin yapacağı emekli mitingine Cumhur İttifakı tabanından da katılım olur mu?" sorusunu Demir "Ben demokratik teamüller içerisinde olduğu müddetçe herkesin düşüncelerini ifade etmenin, taleplerini şu veya bu şekilde ifade etmenin kesinlikle sakıncası olmadığı gibi desteklenmesi gerektiğini düşünenlerdenim. Yeter ki marjinal grupların alanı haline dönüşmesin, kontrolden çıkmasın. Normalleşmenin önüne ket vurmasın. Benim kişisel düşüncem ve AK Parti’nin düşüncesi budur." şeklinde yanıtladı.

Naci Görür en çok endişe ettiği bölgeyi açıkladı Fenerbahçe, Galatasaray'ı tek golle mağlup etti Çorlu tren kazası davasında gerekçeli karar Derbi öncesi futbolcular arasında kavga! Fenerbahçe'den üst üste göndermeli paylaşımlar Fenerbahçe'den soyunma odası paylaşımı