Ajan olduğu iddia edilmişti. Sınırda yakalanan gazeteci konuştu!

Suriye'den salla yasadışı yollarla Türkiye'ye geçmeye çalışırken yakalanan ABD vatandaşı gazeteci açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yaptığı açıklama ile kamuoyuna duyurduğu, "Suriye'den salla Türkiye'ye geçmeye çalışırken yakalanan ABD'li gazeteci", Pulitzer ödüllü Roy Gutman çıktı. Ancak halen McClatchy gazetelerinin Avrupa Büro Şefi olarak, İstanbul merkezli görev yapan Gutman, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, bölgeye haber için gittiğini ve Suriye tarafında hiç bulunmadığını söyledi. Gutman 'ajan' iddialarına da ilginç bir yanıt verdi.



Asi Nehri üzerinden Türkiye'ye geçen Suriyelilerin haberini yapmak için 26 Nisan Cumartesi günü Hatay'ın Altınözü ilçesinin Hacıpaşa köyüne gittiğini belirten Gutman, nehre yaklaşırken kendisini fark eden ve üzerindeki fotoğraf makinesinden paniğe kapılan iki akaryakıt kaçakçısı tarafından Türk askerlerine ihbar edildiğini öne sürdü.



Bunun üzerine askerler tarafından Hacıpaşa Hudut Karakol Komutanlığı'na götürülen Gutman, daha sonra Hatay Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. Haberin devamını okumak için tıklayınız.


CHP'yi yasa boğan ölüm Ünlü sanatçı Armağan Şenol hayatını kaybetti Otobüs kazası katliamı: 25 ölü İstanbul'da 1 Mayıs tedbirleri alınmaya başlandı! Cinsiyet değiştirmişti: İç çamaşırlı pozlar geldi Arınç'tan Özgür Özel'e: Allah bin kere razı olsun