6 aydır uzayda araştırma yapıyorlardı. Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX’in astronotları yaklaşık 6 ay süren görevden döndü

Elon Musk'ın şirketi SpaceX’in astronotları yaklaşık 6 ay süren görevden döndü. SpaceX'in Crew Dragon adlı uzay aracı, 23 Nisan 2021'de NASA ve SpaceX'in işbirliğiyle gerçekleştirilen Crew-2 görevi kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) doğru yola çıkmıştı.

Kaynak: A.A

İki ABD'li, bir Japon astronot ile bir Rus kozmonot, uzayda geçirdikleri yaklaşık 6 aylık görevlerinin ardından SpaceX'in uzay aracı Dragon'la UUİ'den ayrılmalarından 19 saat sonra Dünya'ya döndü.

Uzayda görev alan ilk kadın Amerikan yerlisi olan NASA'dan Nicole Mann, iniş yaptıktan sonra, telsiziyle "Bu harika bir yolculuktu. Eve döndüğümüz için mutluyuz." dedi.

Yerlerine geçecek ekip bir hafta önce UUİ'ye ulaşmıştı.

Mann’in yanı sıra Japon astronot Koichi Wakata, Rus kozmonot Anna Kikina ve NASA astronotu Josh Cassada'nın yer aldığı ekip, Ekim 2022’de SpaceX'in Falcon 9 roketiyle fırlatılan kapsülle UUİ'ye ulaşmıştı.

İsmail Kartal iki yıldızı birden kaybediyor Leicester City, Derrick Köhn'ün peşine düştü SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı: Kaplıca müjdesi! Geceleri terleyerek uyananlar aman dikkat Yapay zekadan EURO 2024 Türkiye tahmini Yeniden Refah Partisi'nde toplu istifa şoku!