5 Oscarlı aşk klasiği Doktor Jivago ile sevgililer günü öncesi romantik buluşma

Beykoz Kundura’nın etkileyici mimarisiyle sıradışı bir izleme deneyimi sunan sinema salonu Kundura Sinema, yılın ilk gösterimini beyazperdenin unutulmaz aşk filmlerinden Doctor Zhivago / Doktor Jivago ile yapıyor. David Lean’in yönettiği 1965 yapımı klasik, 4K çözünürlüğündeki restore kopyasıyla Türkiye’de ilk kez 13 Şubat Pazar günü Kundura Sinema’da seyirciyle buluşuyor.

Rus edebiyatının büyük şairi Boris Pasternak’ın Nobel Ödüllü aynı adlı romanından uyarlanan film; Oscarlı görüntüleri, kostüm tasarımı ve sanat yönetimi kadar Oscar, Altın Küre ve Grammy ödüllerini toplamış Maurice Jarre imzalı müzikleriyle de sinema tarihinin başyapıtları arasında sayılıyor.

Uluslararası bir yıldıza dönüştürdüğü Mısırlı aktör Omar Sharif başta olmak üzere Julie Christie, Geraldine Chaplin, Rod Steiger, Alec Guinness, Klaus Kinski’yi buluşturan rüya kadrosuyla da görkemini çoğaltan film, İngiliz Film Enstitüsü tarafından ‘Tüm zamanların en büyük 27. filmi’ olarak gösterilmişti.

Beykoz Kundura’nın etkileyici mimarisiyle sıradışı bir izleme deneyimi sunan sinema salonu Kundura Sinema, yılın ilk gösterimini beyazperdenin unutulmaz aşk filmlerinden Doctor Zhivago / Doktor Jivago ile yapıyor.

David Lean’in yönettiği 1965 yapımı klasik, 4K çözünürlüğündeki restore kopyasıyla Türkiye’de ilk kez 13 Şubat Pazar günü Kundura Sinema’da seyirciyle buluşuyor.

Bahar geldi onlar toplamak için akın etti: Kenger 3 farkı 11 saniyede görebilenler yüksek IQ'lu Fatih Terim'in adı Al-Ahli ile anılmaya başladı Sergen Yalçın'dan şaşırtan karar ve imza Akpınar'la Suphiye Orancı hakkında yeni iddia 30 yıl önceki uçak faciası: 75 ölü