5 Mayıs Perşembe güncel koronavirüs tablosu açıklandı. Vaka ve vefat sayısında son durum...

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 5 Mayıs Perşembe gününün koronavirüs tablosuna göre son 24 saatte 11 vatandaş hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığının açıkladığı güncel koronavirüs tablosuna göre yapılan 101 bin 263 koronavirüs testinden bin 253'ünün sonucu pozitif çıktı.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin günlük COVID-19 tablosunu açıkladı. 5 Mayıs Perşembe gününe ait verilere göre, 101 bin 263 test yapıldı.

YENİ VAKA SAYISI YÜKSELDİ

Güncel verilere göre, bin 253 yeni vaka tespit edilirken 11 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan, son 24 saatte bin 782 kişi sağlığına kavuştu.

DÜN 7 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Bakanlığın açıkladığı 4 Mayıs Çarşamba gününe ait verilere göre, bin 132 vaka tespit edilirken, 7 kişi yaşamını yitirmişti. Dün, 90 bin 301 test yapılmış ve bin 185 kişi sağlığına kavuşmuştu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünyada Covid-19 pandemisiyle bağlantılı ölümlerin açıklanandan yaklaşık üç kat fazla olduğunu duyurdu. Dünyada Covid kaynaklı ölümlerin en kapsamlı şekilde incelendiği DSÖ'nün son raporunda, 2020 başından geçen yıl sonuna kadar geçen iki yılda dünya çapında açıklanan resmi ölüm oranının 5,4 milyon civarında olduğu, ancak asıl rakamın 15 milyona yaklaştığı ifade edildi.

BİRÇOK ÜLKEDE ÖLÜMLER KAYDA GEÇMEDİ

Birçok ülkenin Covid kaynaklı ölüm oranını olduğundan az gösterdiğini vurgulayan DSÖ, örneğin Hindistan'da gerçek sayının resmi rakamdan 10 kat fazla olduğunu ve 4,7 milyona yaklaştığını ifade etti.

DSÖ, geçen yıl sonuna kadar 15 milyona yakın kişinin doğrudan veya dolaylı olarak Covid-19 kaynaklı sorunlar sonucu hayatını kaybettiğini, bu rakamın sağlık sistemlerinin durma noktasına gelmesi sonucu tedaviye ulaşamayan kişileri de kapsadığını bildirdi.

Aylardır verileri inceleyen uzmanlar tarafından hazırlanan raporda, birçok ülkede yetersiz raporlama sistemi nedeniyle corona virüsü sonucu ölümlerin kayda geçmediği ifade edildi. Rapora göre ölümlerin resmi rakamın çok üzerinde olduğu ülkeler arasında Hindistan, Rusya, ABD, Endonezya ve Brezilya yer aldı.

“BU BİR TRAJEDİ”

Hindistan gibi Covid pandemisinin büyük ataklar yaptığı ülkelerde ölüm ve vaka sayılarının gerçeği yansıtmadığı haberleri daha önce de tartışma yaratmıştı.

DSÖ Veri Departmanı Başkan Yardımcısı Samira Asma, elde edilen verilerin birçok ülkenin hastalık kayıt sistemini geliştirmesi gerektiğini ortaya koyduğunu söyleyerek “Bilinmeyen çok şey var ve bu bir trajedi. Ölümleri sayamazsak bir sonraki pandemiye daha iyi hazırlanma fırsatını kaçırırız” dedi.

Galatasaray, Alanyaspor'a gol yağdırdı Trabzonspor'dan, Altay Bayındır'a teklif Dolarda 31 lira beklentisi! Tarih verildi Peş peşe sıcaklık uyarısı yapıldı Usta gazeteciyle ilgili bomba iddia... Gram altın 2700 liraya ulaşmak üzere!