32. Ankara Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

32. Ankara Film Festivali’nin heyecanla beklenen ödülleri sahiplerini buldu. Ulusal Uzun Film Yarışması’nda En İyi Film Ödülü Emre Kayiş’in “Anadolu Leoparı” filmine verilirken; En İyi Yönetmen Ödülü “Çatlak” filmiyle Fikret Reyhan’a, Mahmut Tali Öngören En İyi İlk Film Ödülü ise Çağıl Bocut’un yazıp yönettiği “Sardunya” filmine verildi.

“Festivallerin, sinema, tiyatro ve konser salonlarının ‘hayat devam ettikçe’ yaşayacaklarına inanıyoruz”

Festival adına kapanış konuşmasını Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Başkanı İrfan Demirkol; İnsanların artık arkadaşlarını özlediğini, filmleri, tiyatro oyunlarını, konserleri hep birlikte izlemek istediklerine tanık olduk. Özellikle elinden cep telefonunu düşürmeyen ve artık salonlara gitmeyeceği öngörülen Z kuşağının bu festivalde salonları doldurduğunu gördük. Dolu dolu salonlarda gördük ki, artık festivaller, sinema, tiyatro ve konser salonlarının “hayat devam ettikçe” yaşayacaklarına inanıyoruz.” dedi.

En İyi Film “Anadolu Leoparı”

10 filmin yarıştığı Ulusal Uzun Film Yarışması’nın akademisyen ve medya sanatçısı Andreas Treske, sanat yönetmeni Meral Efe Yurtseven, oyuncu Selen Uçer, yönetmen Seren Yüce ile yazar ve yönetmen Vecdi Sayar’dan oluşan Ulusal Uzun Film Yarışması Jürisi, “Tarifi güç bir olguyu, zamanın dışına itilmişliği, yalnızlaşmayı, yıkıcı dönüşümün benliği anlamsızlaştırmasını incelikle anlatabilme ve doğanın yitimini kurduğu güçlü metaforla nazikçe birleştirebilme becerisinden dolayı,” “Anadolu Leoparı” filmini En İyi Film seçti.

“Anadolu Leoparı”filmindeki performansıyla Uğur Polat En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne, İpek Türktan En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne layık görüldü.

Anadolu Leoparı filmi aynı zamanda Nick Cooke’a da En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü’nü kazandırarak geceden 4 ödülle ayrıldı.

“En İyi Yönetmen” Fikret Reyhan, SİYAD Ödülü “Çatlak”a

Ankara Film Festivali En İyi Yönetmen Ödülü ise “Çatlak” filmiyle Fikret Reyhan’a verildi.

Mahmut Tali Öngören En İyi İlk Film “Sardunya”

Festivalin kurucusu Mahmut Tali Öngören adına verilen En İyi İlk Film Ödülü’nü bu yıl, Çağıl Bocut’un yazıp yönettiği “Sardunya” adlı film kazandı.

Onat Kutlar En İyi Senaryo Ödülü “Sen Ben Lenin”e!

Tufan Taştan ve Barış Bıçakçı senaryosunu birlikte yazdıkları “Sen Ben Lenin” filmi ile Onat Kutlar En İyi Senaryo Ödülü’nün sahibi oldular.

Sercan Sezgin, Ferit Karahan ve Hayedeh Safiyari “Okul Tıraşı” ile En İyi Kurgu Ödülü’nün sahibi olurken, Okul Tıraşı filmindeki performansıyla Ekin Koç, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandı.

 

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’ne ise Lacivert Gece filmindeki rolüyle Güliz Gençoğlu layık görüldü.

Erdem Tepegöz imzalı “Gölgeler İçinde” filmiyle Greg Dombrowski En İyi Özgün Müzik Ödülü’ne, Armen Ghazaryan En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü’ne layık görüldü.

İstanbul Sözleşmesi Yaşatır

Ulusal Belgesel Film Yarışması’nın birincisi bekar bir annenin yolcukluğunu anlatan bAslı Akdağ’ın “Bekleyiş” adlı belgeseli oldu. Akdağ ödül konuşmasında; İstanbul Sözleşmesi Yaşatır, diyerek sözleşmenin kadınlar için önemine bir kez daha dikkat çekti.

Yaşasın Queer Sinema

En İyi Kısa Film Ödülü’ne Can Merdan Doğan’ın yönettiği “Stiletto” filmini layık gördü. Doğan ödül konuşmasında; "Bu filmi en çok babamın izlemesinden korkuyordum. Babam "Aferin oğlum, toplumsal bir meseleye parmak basmışsın, dedi. Evet bu bir toplumsal mesele, yaşasın queer sinema", dedi.

Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin? Sabah ve öğle saatlerinde sakın dışarı çıkmayın!