2021 ALES sonuçları açıklandı: ALES sonuçları sorgulama sayfası

ALES, 19 Eylül tarihinde tüm Türkiye’de gerçekleştirildi. ALES/2 sınavına giren adaylar, sınavın tamamlanmasının ardından sonuçlar için heyecanlı bir bekleyiş içerisine girdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün, sosyal medya hesabından ALES sonuçlarının açıklandığını duyurdu. İşte, ALES sonuç sorgulama sayfası!

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, sosyal medya hesabından 2021 ALES sonuçlarının açıklandığını duyurdu. 19 Eylül tarihinde yapılan sınavın sonuçlarını adaylar, ÖSYM’nin internet adresi üzerinden öğrenebilecek. Adaylar, ALES sonuçlarına TC Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak erişebilecek. İşte 2021 ALES sonuç sorgulama sayfası!

2021 ALES SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Akademik kariyer hedefleyen adayları yakından ilgilendiren ALES/2 sınavı ÖSYM tarafından 19 Eylül tarihinde gerçekleştirildi.

ALES/2 sonuçları ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre 14 Ekim tarihinde adresi üzerinden erişime açılacaktı.

Ancak ÖSYM Başkanı Halis Aygün, sosyal medya hesabından ALES sonuçlarının 12 Ekim itibariyle erişime açıldığını duyurdu.

ALES sonuç sorgulama sayfası için TIKLAYIN!

ALES SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin “https://sonuc.osym.gov.tr” internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Adaylara ekstra olarak bir sonuç belgesi gönderilmeyecek.

ALES NEDİR?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye, 5538 sayılı Kanunla eklenen Ek Madde 8 uyarınca, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda, ülkemizde lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanacakları puanları sağlayan sınav sistemidir.

İğrenç harekete Esra Ezmeci böyle tepki gösterdi Bankalara kredi borcu olanlar dikkat WhatsApp'ta devrim gibi yenilik Bankalar faizsiz kredi veriyor: İşte şartlar... Dolar almak isteyen doları olanlar dikkat! Eski bakan Yılmaz evinde ölü bulundu