2014'ün ilk büyük hacker saldırısı!

Hacker'lar, fotoğraflı mesajlaşma uygulaması Snapchat'ten 4.6 milyon kullanıcı bilgisi çaldı.

Facebook'un 3 milyar dolarlık teklifini reddeden Snapchat, hacker saldırısına uğradı. Kısa süre önce Gibson Security adlı güvenlik şirketinin ortaya çıkardığı güvenlik açığından yararlanan bir hacker grubu, 4.6 milyon Snapchat kullanıcısının hesap bilgileri ve telefon numaralarını çaldı.



Hacker'lar, ele geçirdikleri bilgileri indirilmeye hazır şekilde SnapchatDB.info sitesinde sundu. Site, aşırı trafik nedeniyle host sağlaycısı tarafından erişime kapansada, bir diğer adreste bilgiler yeniden erişime sunuldu. 



Hacker grubu, sayfada yaptıkları açıklamada, "4.6 milyon kişinin telefon numarası ve kullanıcı adına erişeceksiniz. İnsanlar genelde Facebook ve twitter hesaplarında da aynı kullanıcı adını kullandıkları için erişmek istediğiniz insanlara rahatlıkla ulaşabilirsiniz" ifadesini kullandı.



SALDIRININ SEBEBİ NE?



Amaçlarının aynı zamanda 'bilgilere ulaşmalarını sağlayan güvenlik açığına dikkat çekmek olduğunu' belirten hacker'lar, Snapchat'in bu açığı kapatmak için yeterli önlemi almadığını belirtti. Haberin devamını okumak için tıklayınız. 


Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin? Meğer bu yüzden evlere geliyormuş