20 Ekim Çarşamba güncel koronavirüs tablosu açıklandı! Bakan Koca'dan peş peşe 2 tweet

Sağlık Bakanlığı 20 Ekim Çarşamba 2021 güncel koronavirüs tablosu gecikmeli açıklandı. Bakan Koca ilk tweetinde koronavirüs tablosunu açıklamadı, sadece vefat sayısını duyurdu. Bakan Koca ikinci tweetinde güncel koronavirüs tablosunu paylaştı. Son 24 saatte 214 vatandaş daha koronavirüse yenik düştü, 29 bin 760 yeni koronavirüs vakası tespit edildi.

Sağlık Bakanlığı 20 Ekim Çarşamba 2021 güncel koronavirüs tablosu bugün gecikmeli açıklandı. 

20 Ekim Çarşamba verilerine göre, 361 bin 350 test yapıldı.

Son 24 saatte, 29 bin 760 yeni vaka tespit edildi. 28 bin 803 kişi de sağlığına kavuşurken koronavirüs nedeniyle bugün 214 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugünkü ilk tweetinde koronavirüs tablosunu paylaşmadı. Bakan Koca, "84 Milyonun huzurunda her gün vefat haberi vermenin insana neler hissettirdiğini bilemezsiniz. Sağlık bakanı ve yol arkadaşınız olarak, salgın tedbirleriyle aşı konusundaki çağrılarıma lütfen kulak verin. Bugünkü vefat sayımız 214." ifadelerini kullandı.

İşte Bakan Koca'nın o tweeti:

Bakan Koca ikinci tweetinde güncel koronavirüs tablosunu da açıkladı. Bakan Koca, "Türkiye, nüfusa kıyasla aşı oranı en iyi ülkeler arasında. Buna rağmen, günlük vaka ve can kaybı sayılarımız arasında belirgin farklar var. Aşı her yerde benzer etkiyi göstereceğine göre, acaba nerede hata yapıyoruz? Tedbirlerde zayıfız. Aşılanma da tedbir de artmalı." dedi.

İşte Bakan Koca'nın ikinci tweeti:

EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA'DA

Bakanlığın tablosuna göre Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa'yı sırasıyla Batman, Diyarbakır, Muş, Siirt, Mardin, Bitlis, Bingöl, Ağrı ve Bayburt takip etti.

DÜN VAKA VE VEFAT SAYISI KAÇTI?

19 Ekim Salı günü vaka sayısı tekrar 30 binin üzerine çıkmıştı. Bakanlığın 19 Ekim verilerine göre, dün 360 bin 849 test yapılmıştı. Dün, 30 bin 862 vaka tespit edilirken, 223 kişi hayatını kaybetmiş ve 27 bin 352 kişi sağlığına kavuşmuştu.

Erden Timur, Zan Vipotnik için devrede İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapalı Operasyon: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi! Zamanaşımına uğrayan hesaplarla ilgili yeni karar Merkez Bankasının nisan ayı faiz kararını açıkladı '60 günde 20 kilo verdi' denince çok sinirlendi