1 Mayıs'ta bankalar ve borsa açık mı, kapalı mı. 1 Mayıs 2023 Pazartesi bankalar ve borsa çalışıyor mu. 1 Mayıs'ta bankadan EFT ve havale yapılır mı?

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı bu yıl pazartesi gününe denk geldi. Banka ve borsada işlem yapmak isteyen kişiler 1 Mayıs'ta hangi bankaların açık ve kapalı olacağını sorguluyor. Bilindiği üzere 1 Mayıs günü ülkemiz de dahil Dünya'nın birçok yerinde resmi tatil olarak kabul ediliyor. Peki 1 Mayıs'ta bankalar ve borsa açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs 2023 Pazartesi bankalar ve borsa çalışıyor mu? 1 Mayıs'ta bankadan EFT ve havale yapılır mı?

1 Mayıs'ta banka ve borsaların çalışma durumu sorgulanıyor. İşçilerin, emekçilerin hakkının kutlandığı 1 Mayıs'ta eft ve havale yapılıp yapılmayacağı araştırılıyor.

1 Mayıs resmi tatilinde kamu sektörü kapalı oluyor. Özel sektörde ise belirli şirketler çalışmaya devam ediyor. 

Peki 1 Mayıs'ta bankalar ve borsa açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs 2023 Pazartesi bankalar ve borsa çalışıyor mu? 1 Mayıs'ta bankadan EFT ve havale yapılır mı? İşte 1 Mayıs ile ilgili merak edilen tüm detaylar.

1 MAYIS'TA BANKALAR AÇIK MI KAPALI MI?

1 Mayıs'ta bankalar kapalı olacak. Banka şubelerinde işlem yapmak isteyen kişiler 2 Mayıs Salı günü işlemlerini tamamlayabilecek.

Bankalardan EFT ve havale işlemleri 1 Mayıs'ta belirli bir miktara kadar alınacak. Havale işlemleri ise 1 Mayıs Salı günü saat 08.00 itibarıyla hesaplara geçmeye başlayacak. 

1 MAYIS'TA BORSA AÇIK MI KAPALI MI?

1 Mayıs'ta borsa kapalı olacak. Borsa işlemleri 2 Mayıs itibarıyla yapılmaya başlanacak.

1 Mayıs'ta hastaneler, eczaneler, sağlık ocağı okullar, devlet daireleri kapalı olacak.

1 Mayıs'ta belirli kargo şubeleri açık olacak. Hastanelerin acil birimleri ise hizmet vermeye devam edecek. 

1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

1 Mayıs 2023'te İstanbul, Ankara ve İzmir'de raylı toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olarak hizmet verecek.1 Mayıs'ta Gayrettepe, İstanbul Havalimanı metrosu, Marmaray, Başkentray ve İzban seferleri bedava olacak.

1 MAYIS'TA NE OLDU?

1 Mayıs'ın temelleri 1856 yılında atıldı. İlk kez 1856'da Avustralya'da işçiler günlük sekiz saatlik iş günü için yürüyüş düzenledi. 1 Mayıs 1886'da ise Amerika İşçi Sendikaları Konfederasyonu önderliğinde işçiler 12 saat ve haftada 6 günlük çalışma takvimine karşı günde 8 saatlik çalışma isteğiyle işi bıraktı. Yürüyüşler devam etti. Chicago'daki gösterilere yarım milyon kişi katıldı. 

1 Mayıs'ı izleyen günlerde gösteriler devam etti. 14 Temmuz-21 Temmuz 1889'da toplanan İkinci Enternasyonal'de Fransız bir işçi temsilcisinin önerisiyle 1 Mayıs gününün tüm dünyada "Birlik, mücadele ve dayanışma günü" olarak kutlanmasına karar verildi. Böylece ikinci gösteri 1890 yılında yapılabildi.

Herkesin gözü önünde uçakta seks yaptılar! Alanya'da iğrenç görüntüler AJet uçağında büyük kriz: 2.5 saat beklediler Yalı Çapkını'nın Serter'inin evi başına yıkıldı! Uyku ilacıyla cinsel saldırı skandalı Havalimanı'nda Amerikalı Profesöre gözaltı