Ziyaretçilerin yeni gözdesi oldu! Niğde merkeze bağlı Yeşilburç Köyü'nde Valilik tarafından yaptırılan Cam Seyir Terası ziyaretçi akınına uğruyor

Niğde Uzandı Vadisi'ni tepeden gören köyün simge yapılarından olan Ortadoks Hristiyanları tarafından 1807’de yapılan, 1953 yılında camiye dönüştürülen kilise ise yapılan restorasyon ile müzeye dönüştürüldü. Tarihi yapının önündeki alana Niğde İl Özel İdaresi tarafından yapılan Cam Seyir Terası ise ziyaretçi akınına uğruyor.

Kaynak: İHA

Niğde İl Özel İdaresi, Köyde Turizm Yatırımı çerçevesinde Niğde merkeze 6 kilometre mesafede yer alan Yeşilburç Köyü'nün zengin doğal mirasının turizme kazandırılması amacıyla 2020 yılında Uzandı Vadisi'nde yürüyüş parkuru yapıldı.

Uzandı Vadisi'ni tepeden gören köyün simge yapılarından olan Ortadoks Hristiyanları tarafından 1807’de yapılan, 1953 yılında camiye dönüştürülen kilise ise yapılan restorasyonun ardından günümüzde müzeye dönüştürüldü. Tarihi yapının önündeki alana Niğde İl Özel İdaresi tarafından yapılan Cam Seyir Terası ise ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Türkiye o ülke ile birleşecek! Şengör tarih verdi Türkiye'den vize istemeyen ülke sayısı 99 oldu! Beyaz yumurta mı yoksa kahverengi yumurta mı? Burcu Esmersoy'dan bomba pozlar! Almanya ve Fransa'dan sonra Türkiye'ye sıçradı! Yetim bir tayın umut dolu hikayesi