TCDD duyurdu Marmaray'a ücretsiz binebilirsiniz! Marmaray'a kimler ücretsiz binebilir. Marmaray bilet ücreti ne kadar?

Günde 500 bin kişinin yolculuk yaptığı Marmaray, İstanbul'da ulaşım için çok büyük bir kolaylık sağlıyor. En uzun yolculuk ücretinin 21,91 lira olduğu Marmaray'a ücretsiz binmek de mümkün. İşte yapılan açıklama...

İstanbul'un en önemli ulaşım araçlarından biri olan ve iki yakayı da Marmara Denizi'nin altından geçerek birbirine bağlayan Marmaray, günlük 500 bin yolcu taşıyor.

Gebze'den başlayıp Halkalı'ya kadar olan yolculuk ücreti de kullanılan duraklara göre değişiyor. En kısa mesafe ücreti 9,90 lira olurken, en uzun mesafe ücreti ise 21,91 lira.

Marmaray’da ilk girişte giriş yapılan istasyona göre en uzak mesafe ücreti tahsil ediliyor.

İnilen istasyonda, sistem tarafından yolcunun gittiği mesafe hesaplanarak ücret tahsilatı yapılır ve varsa geri kalan miktar “ücret iade cihazlarından” girişte kullanılan ELEKTRONİK KART’lara iade ediliyor.

Marmaray’da, İstanbul genelinde kullanılmakta olan aylık abonman (Mavi Kart) geçerli.

Marmaray'da ücretsiz yolculuk yapmak da mümkün. Bununla ilgili açıklama  TCDD'den de açıklama geldi ve vatandaşlara duyuru yapıldı.

Peki Marmaray'da kimler ücretsiz yolculuk yapabilir?

Avrupa Yakası'nın Yaprak'ının son hali şaşırttı Günlerce kalsa dahi bayatlamıyor Tarak yerine elbise fırçası kullanıyor: Peki neden İşte bu hafta sonu vizyona giren tüm filmler Taksim'e yeni akülü tramvay! Eskisi mi yenisi mi? Türkiye'den Gazze'ye bir yardım daha