Sosyal medya insanlara yanlış yöntemlerle kilo verdiriyor. Sosyal medya ve beden algısı

Sosyal medya, insanların ideal vücut ve güzellik algısını gün geçtikçe değiştiriyor. Ualbert’in yayımladığı verilere göre kadınların yaklaşık yüzde 90’ı kendilerini diğer sosyal medya kullanıcılarıyla karşılaştırdıklarını belirtirken, bu oran erkeklerde yüzde 65 olarak kaydediliyor. Bu kişilerin yüzde 40’a yakını ise karşılaştırmalar sonucunda kendileri hakkında olumsuz bir algıya kapılıyor. Sosyal medyadaki bu olumsuz algı da insanları yanlış yöntemlerle kilo vermeye yönlendiriyor.

Ualbert tarafından yayımlanan ve çoğunluğu İngiltere merkezli olarak gerçekleştirilen araştırma verilerine göre, kadınların yaklaşık yüzde 90’ı kendilerini diğer sosyal medya kullanıcılarıyla karşılaştırdıklarını belirtirken, bu oran erkeklerde yüzde 65 olarak kaydediliyor. Bu kişilerin yüzde 40’a yakını ise karşılaştırdıktan sonra kendisi hakkında daha olumsuz bir algıya kapılıyor. Çeşitli fotoğraf, video gibi içeriklerin efektler aracılığıyla güzelleştirildiği sosyal medya gönderilerinin ise insanların benlik duygusuna zarar vermesinin yanı sıra, vücut imajına da olumsuz yönde etki ettiği belirtiliyor.

Sosyal medyanın tamamen gerçeği yansıtmadığını, kişilerin en formda oldukları anı, en iyi ışıkla çektikleri fotoğraflarla paylaştıklarını söyleyen spor ve beslenme bilgi platformu Güç ve Fitness Kurucusu Yankı Tansuğ, konuyu şu sözlerle değerlendirdi:

Nisan ayında uğurlu günleriniz belli oldu Tahinle muzu karıştırıp yiyin o dertten kurtulun Ünlü şarkıcı hakkında cinsel saldırı iddiaları... Celal Şengör'ün gençliği gündem oldu! Çuval dolusu para kazanacaklar! Bir yumruğuyla dağları devirebilir!