Sadece bir kaşığıyla salçadaki tüm küfü söküp atıyor. Salçanın küflenmesini jet hızıyla önleyen tüyo belli oldu

Birçok kişi, salça küflendiğinde bir kaşık yardımıyla üzerindeki küfleri temizler ve salçanın geri kalan kısmını kullanmaya devam eder. Peki, bu durum ne kadar doğru? Öncelikle küf tabakası, yalnızca görünür kısımlarda değildir. Yani, küf nedeniyle oluşan bakteriler yüzeyde kalmak yerine salçanın tümüne nüfuz etmiş olabilir. Salçada oluşan küfler zehirlidir. Özellikle hassas mideye sahip olan kişiler, küfler temizlense bile salçayı tükettikten sonra sindirim sorunları yaşayabilir.

İkinci bir konuda bazı kişilerin küf alerjisi olmasıdır. Salçanın üzeri küflerden temizlense bile görünmeyen kısımlarda toksisite oluşmuş olabilir. Böyle durumlarda salçanın tüketilmesi, küf alerjisi olan kişilerde nefes darlığı, anafilaksi ve ölümcül sonuçlara yol açabilir. Çok bilindik olmamasına rağmen küf macunu alerjisi sonrası ölen kişilerin olduğunu unutmamak gerekir.

Mika Raun sevgilisinin yüzünü gösterdi Leoparlı bikinisiyle Instagram'ı ateşe verdi Dilan Polat yollarını ayırdı O Kuyruk Yine Ortaya Çıktı. 110 TL'ye Baklava Gamze Özçelik ve eşinin balayı tercihi şaşırttı Fırtınalı sezon finalinin kamera arkası gündemde