Pentagon'dan flaş açıklama: Askeri pilot ve yer mürettebatı kanser riski altında

Pentagon tarafından yapılan bir araştırma korkunç bir ihtimali gözler önüne serdi. Yapılan araştırmaya göre askeri pilotlar ve yer mürettebatı genel nüfusa kıyasla kanser türklerinde daha yüksek risk altında çıktı. 25 yıl süren araştırmada 900 bin personelin verileri tek tek incellendi.

Kaynak: A.A

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yapılan bir araştırmada, askeri pilot ve yer mürettebatının genel nüfusa kıyasla belirli kanser türlerinde daha yüksek risk altında olduğu tespit edildi.

Wall Street Journal'ın haberine göre, Pentagon'un kanser oranlarına ilişkin araştırmasında, 1992-2017 yıllarında askeri uçaklarda uçan ya da yer destek hizmetlerinde çalışan yaklaşık 900 bin personelin verileri incelendi.

Buna göre, askeri pilot ile bu uçaklara yakıt sağlayan ve bakımını yapan yer ekiplerinin, genel nüfusa kıyasla belirli kanser türlerinde daha yüksek risk altında olduğu saptandı.


Kıbrıs'a gidecekler dikkat: Bu 6 yeri görün Müstehcen pozlarına yenisini ekledi Eşsiz manzarasıyla ilk turunu tamamladı Yeşilçam'ın sevilen oyuncusunu gören tanıyamıyor WhatsApp yeni özelliğini duyurdu: Mesaj sabitleme! Güneydoğu'da Maldivleri andıran görüntü