Okullarda 4 gün eğitim 3 gün tatil dönemi. Milyonlarca öğrenci ve velileri heyecanlandıran haber. Yarı yıl tatili ne zaman?

Türkiye'de milyonlarca öğrenci ve aileleri heyecanlandıran bir haber geldi. Okullarda 3 gün tatil, 4 gün eğitim sistemine mi geçilecek?

Sosyal medyada konuşulan 3 gün tatil 4 gün okul sistemi için yetkililerden bir açıklama bekleniyor. Yine sosyal medyada kesin bir dille yapılan açıklamalar sonrası veliler büyük bir beklenti içerisine girdi. Peki ama okullarda 3 gün tatil mi olacak?

Norveç'te bazı pilot okullarda 4 gün ders 3 gün tatil sistemine geçiş yapıldı. Bu doğrultuda başlayan dönem için farklı uygulamalar yapılmaya ve Avrupa'da da bu sistemin oturtulacağı öngörüldü. Fakat ülkemizde bu konu ile ilgili herhangi bir gelişme yok.

Eğer sistem verimli olursa 4 gün okul, 3 gün eğitim şekli tüm okullarda uygulanmaya başlayacak. Şimdilik Türkiye’de bu sistemin uygulanıp, uygulanmayacağı belli değil. Fakat önümüzdeki süreçte benzer bir sistemin Türkiye’de de bazı okullarda uygulanması tahmin ediliyor.

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı: Kaplıca müjdesi! Aç karnına 2 kaşık yoğurt yiyin o dertten kurtulun Tahinle muzu karıştırıp yiyin o dertten kurtulun Ünlü şarkıcı hakkında cinsel saldırı iddiaları... Celal Şengör'ün gençliği gündem oldu! İşte 29 Mart Cuma vizyon haftası