Öğretmenler dikkat. Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu. 'Öğretim Programı Okuryazarlığı Öğretmen Rehber Kitabı hazırlandı

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmenleri yakından ilgilendiren bir açıklama geldi. Öğretim Programı Okuryazarlığı Öğretmen Rehber Kitabı' hazırlandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şu açıklamayı yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) müfredattaki kazanımların derslerde doğru ve etkin bir şekilde uygulanabilmesi, ülke genelinde benzer ders uygulamalarının gerçekleşmesini sağlamak amacıyla öğretmenler için 'Öğretim Programı Okuryazarlığı Öğretmen Rehber Kitabı' hazırlandı.

Bakanlık, tarafından hazırlanan 4 bölümden oluşan rehber kitabın 1'inci bölümünde, öğretim programı okuryazarlığının ne anlama geldiği ve neden önemli olduğu; 2'nci bölümünde farklı program türleri olan 'eğitim programı', 'öğretim programı', 'ders planı' ve 'örtük program' kavramları açıklanıyor.

3'üncü bölümde ise öğretim programlarının felsefi, toplumsal, psikolojik ve tarihi temelleri açıklanıyor.

Açıklamalar güncel öğretim programlarından alıntılarla desteklenerek öğretim programlarının temellerinin mevcut öğretim programlarına yansımaları gösteriliyor. 4'üncü bölümde de öğretim programlarının ögeleri (hedef, içerik, öğrenme öğretme süreci ve ölçme-değerlendirme) açıklanıyor.

'Öğretim Programı Okuryazarlığı Öğretmen Rehber Kitabı'na 'https://ogmmateryal.eba.gov.tr/kutuphane' adresinden erişilebiliyor.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu:

Avrupa Yakası'nın Yaprak'ının son hali şaşırttı Günlerce kalsa dahi bayatlamıyor Tarak yerine elbise fırçası kullanıyor: Peki neden İşte bu hafta sonu vizyona giren tüm filmler Taksim'e yeni akülü tramvay! Eskisi mi yenisi mi?