Neptün ve halkaları ilk kez görüntülendi. NASA yayınladı James Webb Uzay Teleskobu tarihi fotoğraflar gönderdi işte Neptün gezegeni ve halkaları

ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) 25 Aralık 2021'de uzaya fırlattığı James Webb Uzay Teleskobu, Güneş Sistemi'ndeki en uzak gezegen olan Neptün'ün halkalarını kızılötesi ışınlarla ilk kez görüntüledi. Neptün daha önce 1998 yılında Voyager 2, 2021 yılında ise Hubble teleskobu tarafından gözlemlenmişti.

Kaynak: A.A

James Webb uzay teleskobu, Neptün gezegeninin oldukça detaylı bir görüntüsünü yakaladı. Gökbilimciler, Güneş Sistemi’nin en uzağındal, gezegeni bu kadar net bir şekilde en son 1989'da NASA’nın Voyager 2 adlı aracıyla görüntülemişti.

Avrupa Uzay Ajansı'nda (ESA) kıdemli danışman olan Mark McCaughrean, Webb'in benzeri görülmemiş kızılötesi görüntüleme yeteneğinin Neptün'ün atmosferine yeni bir bakış açısı sağladığını söyledi.

İğrenç harekete Esra Ezmeci böyle tepki gösterdi DİKKAT! 24, 25, 26 Nisan'da etkili olacak İlkbahar'ın müjdecisi 'ters laleler' çiçek açtı Yağmur Taktaş'ın ölümüyle ilgili korkunç iddialar Ölmeden önceki son fotoğrafı ortaya çıktı Van'dan büyüleyici dolunay fotoğrafları