Memur, emekli, doktor ve engelli vatandaşların ocak zammı belli oldu. Merkez Bankası'nın enflasyon beklentisi hesabına göre memurlar ve emeklilerin 2022 Ocak zammı şöyle olacak

Milyonlarca çalışan ve emekli ocak ayında yapılacak olan zamma kilitlenmişken şimdiye kadar Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim olmak üzere 4 aylık enflasyon oranları açıklandı. Memur, emekli, engelli, doktor, evde bakım parası, engelli yakınına verilen maaş gibi ücretler enflasyon oranında artış gösteriyor. Son iki aylık hesaplama ve Merkez Bankası'nın enflasyon beklentisi rakamlarıyla beraber bu kesimin ne kadar zam alacağı belli oldu. İşte memur, emekli, engelli vatandaşların yeni maaşları.

Memurlar, emekliler başta olmak üzere milyonlarca kişi için Ocak zam ayı olacak. Memur ve memur emeklilerine yüzde 5 zam ve 2021'in ikinci 6 aylık dönemindeki enflasyonun yüzde 3'ü aşan kısmı kadar fark yansıtılacak. Memur maaşlarındaki artış, ayrıca yaşlıların, engellilerin, evde yakınına bakanların gelirlerine, emekli doktorların ilave ödemelerine etki edecek.

Avrupa Yakası'nın Yaprak'ının son hali şaşırttı Günlerce kalsa dahi bayatlamıyor İşte bu hafta sonu vizyona giren tüm filmler Tarak yerine elbise fırçası kullanıyor: Peki neden Taksim'e yeni akülü tramvay! Eskisi mi yenisi mi?