Kur Korumalı Mevduat hesapları için yeni karar. Merkez Bankası bankalara yazı gönderdi. Kur Korumalı Mevduat'ı (KKM) patlatacak karar.

Kur Korumalı Mevduat hesaplarında son aylarda büyük bir çıkış yaşanmış ve KKM eski cazibesini yitirmişti. Merkez Bankası bunun için harekete geçti ve bankalara faizle ilgili bir yazı gönderdi. Alınan karar Kur Korumalı Mevduat hesaplarına yeniden dönüşü başlatabilir.

Merkez Bankası, kur korumalı mevduat ürünü için getirilen politika faizinin en fazla 3 puan üzerinde faiz uygulamasına son verdi. Uzmanlar, bankaların yüksek faiz vermesi durumunda KKM’nin yeniden cazip hale gelebileceğini ifade ediyor.

Ekonomim.com'da yer alan habere göre Merkez Bankası, bankalara gönderdiği yazıda kur korumalı mevduat ürünü için getirilen politika faizinin en fazla 3 puan üzerinde faiz uygulamasına son verdiğini açıkladı. Böylece son dönemce gerilemeye başlayan KKM hesaplarının yeniden cazibe kazanması beklenirken bankaların mevduat faizi yarışının da bu alana kayması öngörülüyor.

1 lirayla test edip hayatınızı kurtarabilirsiniz! Yalnızca 15 dakikada börekler fırında En zehirli yılanlardan biri! Tunceli'de görüldü 57 yaşında ama gören 27 sanıyor Osman çılgınlığı: 30 milyondan fazla kez izlendi! Hatırla Sevgili'nin Defne'si son haliyle şaşırttı