Kış geldi. Okullarda enfeksiyon riskine dikkat. Çocukları enfeksiyondan nasıl koruruz. Nelere dikkat edilmeli? Uzman Doktor Hacıoğlu açıkladı

İshal, bulantı, kusma gibi belirtilerle başlayan üst solunum yolu enfeksiyonlarının okulların açılmasıyla çocuklarda sık görüldüğünü söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Koray Hacıoğlu, “Ortak eşyaların kullanılması enfeksiyonların hızla yayılmasına neden olur."

Kaynak: DHA

Kalabalık ve havalandırması yetersiz okullarda enfeksiyonun sık görülüp yayıldığını vurgulayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Koray Hacıoğlu, “Özellikle okula ilk kez başlayan çocuklar okula başladıkları ilk yıl içinde yaklaşık 8 kez ateşli üst solunum yolu enfeksiyonuna yakalanıyor. Okul ortamında bakteri ve virüsler, çoğunlukla damlacık yolu olarak bilinen havada asılı kalan partiküller, doğrudan temas veya besinlerden ağız yoluyla bulaşıyor. Örneğin nezle ya da üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren bir çocuğun hapşırma ve öksürmesi ile mikropların havaya saçılması gerçekleşiyor veya ortak eşyaların kullanılması ile de enfeksiyonlar hızla yayılmaya başlıyor” diye konuştu.

Meğer çözümü bu kadar basitmiş Seçtiğin kapıya göre nasıl bir insansın? Nisan ayı o burçlara bolluk getirecek! Farklı ağacı 7 saniyede bulabilir misin? Zenginliği en yakın zamanda tadacaklar. Farklı hamburgeri 4 saniye içinde bulabilir misin?