Kene ısırığına aman dikkat: Vücudunuzda kene ısırığı varsa sakın bunu yapmayın. Kene ısırığında ne yapılmalı?

Kene ısırığına aman dikkat

Kene ısırığı durumunda yapılmaması gerekenler, kenenin güvenli bir şekilde çıkarılması için oldukça önemlidir. Kene ısırığına maruz kaldığınızda kesinlikle kenenin üzerine yağ, tuz, sigara ve kolonya gibi maddeler sürmemeli ve kene yakılmaya çalışılmamalıdır.

Bu tür uygulamalar keneyi öldürse de kenenin vücuda daha fazla zararlı madde salmasına neden olabilir. Ayrıca, kenenin vücuttan çıkarılması sırasında cımbız gibi aletler kullanılırken kenenin vücuduna zarar vermemeye özen gösterilmelidir.

Kene, mümkünse başı ile birlikte nazikçe çekilerek çıkarılmalıdır. Keneyi elle sıkmak veya ezmek, hastalık bulaş riskini artırır. Kene çıkarıldıktan sonra ısırık bölgesi sabun ve su ile iyi bir şekilde yıkanmalı ve antiseptik bir solüsyon ile dezenfekte edilmelidir.

NOT: Kene ısırığı sonrasında mutlaka bir uzmandan destek almayı ihmal etmeyin.

İstanbul'un bu ilçelerinde oturanlar dikkat Ahu Tuğba'nın kaza sonrası son durumu Ünlü mankenin cinsel ilişki fantezisi ölümle bitti 11 yeni film gösterime giriyor Parmağını kaldırdı bu fırsatı kaçırmayın dedi! Cannes'da iddialı tarzıyla Birce Akalay rüzgârı!