Hurma böyleyse ağzınıza dahi sürmeyin: Hurmanın bayat olduğunu anlamanın yöntemi bulundu. Hurmanın bayat olduğu nasıl anlaşılır?

Hurmanın bayat olduğu nasıl anlaşılır?

Sahte hurma, gerçek hurmalardan farklı özelliklere sahiptir. Birkaç ipucuyla sahte hurmaları tespit etmek mümkündür. Öncelikle gerçek hurmaların dış görünüşüne dikkat edilmelidir. Sahte hurmalar genellikle daha parlak ve mükemmel bir görünüme sahiptir.

Sahte hurmaların parlak, ıslak ve yapış yapış olmasının nedeni glikozdur. Gerçek hurmalar ise doğal olarak mat ve çatlaklarla doludur. Bu nedenle parlak olmayan hurmaları satın almak daha güvenli olur.

Ayrıca dokunarak sahte hurmaların sert veya yapay bir his verdiği fark edilir. Gerçek hurmalar ise daha yumuşak ve dokunması hoş olur. Gerçek hurmalar tatlı ve doğal bir lezzete sahiptir, ancak sahte hurmalar tatlılıklarını yapay tatlandırıcılarla sağlar.

Yüzüklerin Efendisi dünyasında neler saklı? Türkiye o ülke ile birleşecek! Şengör tarih verdi 93 yaşında, 60 yıldır engelli çocuklarına bakıyor Menemen yaparken sakın bu hatayı yapmayın Kira getirisi en düşük şehirler belli oldu Fotoğrafçılar mutlu halk tedirgin. Bu hale geldi