Fiziksel aktivitenin kanıtlanmış 9 faydası! Kalp hastalığı riskini azaltıyor, Tip 2 diyabete iyi geliyor

Fiziksel aktivite, ev işi yapmak, alışveriş yapmak, işe yürüyerek gitmek ve spor yapmak ya da spor salonuna gitmek gibi egzersiz yapmak gibi gün boyunca yaptığımız tüm hareketleri ifade eder. Fiziksel olarak aktif olmanın hem bedene hem de zihne fayda sağladığının yanı sıra birçok hastalık riskini azalttığına dair kanıtlar artmaya devam ediyor.

SAĞLIKLI BİR VÜCUT AĞIRLIĞININ KORUNMASINA YARDIMCI OLUR

Düşük fiziksel aktivite, birinin aşırı kilolu veya obez olma riskini artırabilir. Tek başına egzersiz yapmak mutlaka kilo kaybına yol açmazken, dengeli kalori kontrollü bir diyetle birlikte başarılı kilo vermeyi destekleyebilir. Ek olarak, düzenli fiziksel aktivitenin zamanla sağlıklı bir vücut ağırlığının korunmasına yardımcı olabileceğine dair kanıtlar vardır.

KAN BASINCINI DÜŞÜRÜR  

Yüksek tansiyon (veya hipertansiyon), başta felç ve kalp hastalığı olmak üzere birçok hastalık için bir risk faktörüdür. Düzenli fiziksel aktivite, kalbinizin gücünü artırabilir, bu da vücuda kan pompalamak için gereken çabayı azaltır. Bu, atardamarlarınızdaki kuvveti azaltarak kan basıncını düşürür. Düzenli fiziksel aktivitenin sağlıklı bir kan basıncını korumaya yardımcı olduğuna dair iyi kanıtlar var.

KALP HASTALIĞI RİSKİNİ AZALTIR  

Düzenli egzersizin, özellikle tempolu yürüyüş, koşu ve bisiklete binme gibi aerobik egzersizin kalp hastalığına yakalanma riskini azalttığı gösterilmiştir. Bu fayda, her beden ölçüsündeki insanlarda görülmektedir. Fiziksel olarak aktif olan aşırı kilolu veya obezitesi olan kişilerin, olmayanlara kıyasla kalp hastalığına yakalanma olasılığı çok daha düşüktür.

Kıbrıs'a gidecekler dikkat: Bu 6 yeri görün Müstehcen pozlarına yenisini ekledi Eşsiz manzarasıyla ilk turunu tamamladı 23 Nisan coşkusunu gökyüzüne taşıdılar Yeşilçam'ın sevilen oyuncusunu gören tanıyamıyor WhatsApp yeni özelliğini duyurdu: Mesaj sabitleme!