EYT düzenlemesi Meclis'te. EYT düzenlemesindeki 4 madde ortaya çıktı: İşte EYT yasasında açıklanacak maddeler 1999 yılı ve staja dikkat

EYT düzenlemesi TBMM'ye sunuldu. Çıkan bazı haberlerde düzenleme içinde çıraklık sigortasının da olduğu ve düzenlemenin 5 maddeden oluştuğu belirtilmişti. Ve nihayet bugün EYT düzenlemesi TBMM'ye sunuldu. İşte o 4 maddelik düzenleme... Komisyon görüşmelerinde çıraklık ve staj mağdurlarıyla ilgili değişiklik yapılacak mı?

Meclis'te görüşmelerine başlanacak EYT düzenlemesi teklifinin 5 maddeden oluşacağı ortaya çıktığı yönünde haberler çıkmıştı.

Hazırlanan taslağın ilk etapta 8 maddeden oluştuğu belirtilmişti. Taslağın ilk 3 maddesinde EYT ile ilgili olmayan maddeler yer alıyordu ancak taslak daha sonra 5 maddeye düşürüldüğü haberi CNN TÜRK'te yer almıştı.

Habere göre başta staj mağduriyeti olmak üzere diğer sorunların muhalefet tarafından önergelerle gündeme getirilmesi bekleniyor. Muhalefet, EYT düzenlemesinin 1999 yılının tamamını kapsamasını istiyor.

Haberde Meclis'e sunulacak EYT maddeleri şöyle sıralanmıştı:

- EYT yasası teklifinin ana maddesinde 9 Eylül 1999 öncesinde işe girenlerden kadınlarda 20 yıl, erkeklerde de 25 yıl sigortalılık süresi ve 5 bin prim gününü dolduran herkesin emekli olabilmesi sağlanacak. Yani Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da açıkladığı gibi EYT ile emeklilik için herhangi bir yaş sınırı bulunmayacak.

- Hazırlanan teklife göre emekli olduktan sonra çalışmaya devam edecekler için teşvik primi düzenlemesi de yasal hale gelecek.

- Meclis'e sunulacak teklifle beraber taşerondan kamuya geçenlerin zorunlu olan emeklilik de isteğe bağlı hale getirilecek.

Ancak bugün TBMM'ye sunulan EYT düzenlemesinde 4 maddelik bir değişiklik yapıldı...

İşte Meclis'e sunulan EYT düzenlemesinin o maddeleri...

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı: Kaplıca müjdesi! Hurma böyleyse ağzınıza dahi sürmeyin Tahinle muzu karıştırıp yiyin o dertten kurtulun Aç karnına 2 kaşık yoğurt yiyin o dertten kurtulun Ünlü şarkıcı hakkında cinsel saldırı iddiaları... Celal Şengör'ün gençliği gündem oldu!