Emekliye eşit zam hayal oldu. Bütün emekliler zam alamayacak. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'tan emekli zammı açıklaması geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği müjdeyle birlikte en düşük emekli aylığı 7500 liraya çıkarılırken, 7 bin 500 liranın üzerinde aylık alan emeklilerde de zam beklentisi oluştu. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'tan TBMM'ye sevk edilen torba yasayla ilgili açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, en düşük emekli maaşının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 TL’ye çıkarılacağını açıklamasının ardından, yasal düzenleme beklenmeye başlandı.  Ramazan bayramı öncesinde, emeklilerin bayram ikramiyelerinin artışı için de çalışma yürütülüyor.

Erdoğan’ın, en düşük emekli maaşının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 TL’ye çıkarılacağını açıklamasının ardından gözler, TBMM’ye gelmesi beklenen kanun teklifine çevrildi.

Düzenlemeden EYT’lilerle birlikte tüm emeklilerin yarıya yakının etkilenmesi öngörülürken, 7 bin 500 liranın üzerinde aylık alan emeklilerde de zam beklentisi oluştu.

Halihazırda 5 bin 500 liralık taban emekli aylığını alanlar ile bu miktarın üzerinde aylık alanlar arasında, çalışılan dönem yatırılan primler arasında kademeli olarak farklılıklar bulunuyor.

Az prim ödeyenle çok ödeyenin emekli aylıklarının eşitlenmemesi için, taban aylıklarda artış yapılması ve zammın herkese belirli oranlarda yansıması bekleniyor.

Eğer daha önce uygulandığı gibi, 7 bin 500 TL’den düşük aylıkların devlet tarafından bu miktara tamamlanması formülü uygulanır, yapılan zam taban ücretlere yansımazsa, 7 bin 500 liranın altında aylık alanların, taban aylığı bu rakama ulaşana kadar zamdan yararlanamaması ihtimali ortaya çıkıyor.

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı: Kaplıca müjdesi! Hurma böyleyse ağzınıza dahi sürmeyin Tahinle muzu karıştırıp yiyin o dertten kurtulun Aç karnına 2 kaşık yoğurt yiyin o dertten kurtulun Ünlü şarkıcı hakkında cinsel saldırı iddiaları... Celal Şengör'ün gençliği gündem oldu!