Emekli maaşında 'kök maaş' detayı. En düşük emekli aylığı 7 bin 500 lira oldu ama yapılacak zam nasıl hesaplanacak: Kök maaş üzerinden zam alınacak

Milyonlarca emeklinin gözü en düşük emekli maaşına yapılan artışta. TBMM'ye sunulan teklif sonrası en düşük emekli maaşı 7 bin 500'e yükseltilecek. Ancak burada önemli bir detay var. Emekli maaşına yapılacak zam 7 bin 500 lira üzerinden hesaplanmayacak. Maaşı 7 bin 500 liraya tamamlanan emeklilerin aradaki farkı hazine ödeyecek. Emeklilere yapılacak zamlar kök maaş üzerinden yansıtılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltilmesi bugün Meclis'e sunuluyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltilmesi teklifini bugün Meclis'e sundu.

Teklifin Meclis'ten geçmesi sonrasında en düşük emekli maaşı nisan ayından itibaren 7 bin 500 liraya yükseliyor. Maaşı 7 bin 500 liranın altında olanların kök maaşında değişiklik yapılmayacak, aradaki farkı hazine karşılayacak. Emekli maaşına yapılacak zamlar da kök maaş üzerinden yansıtılacak.


İğrenç harekete Esra Ezmeci böyle tepki gösterdi Yeşilçam'ın sevilen oyuncusunu gören tanıyamıyor Van'dan büyüleyici dolunay fotoğrafları Duvara asılı cezalı otomobile teklif yağıyor! İlkbahar'ın müjdecisi 'ters laleler' çiçek açtı Dikkat! Pistte timsah var