Domatesi hem yiyin hem de yüzünüze sürün. Domatesin cilde faydalarını keşfedin. Günlük cilt bakımının olmazsa olmazı: Akneye meyilli cildinizi iyileştiriyor. Ölü hücreleri arındırıyor, sebum üretimini dengeliyor

Domates, yemeklere lezzet katmasının yanı sıra aslında cilt için de oldukça faydalı. Günlük cilt bakımınızın vazgeçilmez bir parçası haline gelecek olan domatesin faydalarını biliyor musunuz? Bu sulu kırmızı meyve, bağışıklığınızı güçlendirmenin yanında cilt sağlığınız için de faydalı olan c vitamini ve antioksidanları barındırıyor. Bu yazımızla domatesin cilde faydalarını keşfedin!

Domatesin cilde uygulandığında birçok faydası vardır. Ya domates suyu, domates püresi, domates küspesi kullanabilir ya da domatesi cilde iyi gelen diğer malzemelerle karıştırarak yüz maskesi yapabilirsiniz.

ÖLÜ HÜCRELERİ ARINDIRIR  

Yüze domates suyu sürmenin çeşitli faydaları vardır. Düzenli olarak uygulandığında domates, cildin ölü hücrelerini temizlemenize yardımcı olabilir. Bunun nedeni, domateslerin doğal eksfoliye edici olarak çalışan birçok enzime sahip olmasıdır. Yüzünüz için yumuşak bir eksfoliye edici olarak şekerli domatesi de kullanabilirsiniz.

AKNEYİ KONTROL EDER  

Domatesler C, A ve K Vitaminleri açısından zengindir. Ayrıca asidiktir, cildinizi derinlemesine temizlerken cildin pH'ını korumaya yardımcı olur. Akneye meyilli cilt üzerinde düzenli olarak domates uygulaması aknenin kopmasını önlemeye yardımcı olabilir.

SEBUM ÜRETİMİNİ DENGELE  

Yağlı cildiniz varsa, günlük domates uygulaması yağ salgısını kontrol edebilir. Bir domatesi ikiye bölün ve dilimle yüzünüze sürün. 10-15 dakika bekletin ve daha sonra sade su ile durulayın. Yağsız pürüzsüz bir cilt için bunu düzenli olarak yapın.

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı: Kaplıca müjdesi! Farklı hamburgeri 4 saniye içinde bulabilir misin? İşte 29 Mart Cuma vizyon haftası Bugün ilişkiye başlayanları sevindirecek haber Neslihan Atagül'ün Miami pozlarına beğeni yağdı Bir yumruğuyla dağları devirebilir!