Dolarda yüzde 100'lük hareket geliyor. Dövizi bilerek yükseltecekler diyen Selçuk Geçer, dolardaki ateşin harlanacağını söyledi: Dolarda yüzde yüz artış

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, ihracatın azaldığını, ithalatın ise arttığını belirtirken bu durumun büyük bir dış ticaret açığına neden olduğunu söyledi ve döviz ile ilgili bomba bir iddiada bulundu: Agresif bir şekilde yükseltecekler.

BÜYÜK TEHLİKE KAPIDA

Temmuz ayı itibariyle dış ticaretin 1,7 milyar dolara geldiğini söyleyen ekonomist Selçuk Geçer, geçen aydan bu yana yüzde 147'lik bir artış olduğunu belirtti. Hükümetin doları düşürerek ihracatı arttırmaya çalıştığını belirten Selçuk Geçer, bu durumun büyük tehlikelere yol açacağını söyledi. Selçuk Geçer aynı zamanda bu durumun ithalat ile ihracat arasındaki makasın her geçen gün arttığını belirtti.

DIŞ TİCARET AÇIĞINDA KORKUNÇ SENARYO

İhracatın her geçen gün biraz daha daraldığını söyleyen Selçuk Geçer şu ifadeleri kullandı:

"İhracatımız her geçen gün bir daha daralmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönem dış ticaret açığının artacağını dolaysıyla dolara olan ihtiyacın her geçen gün daha da artacağını, dolar kıtlığı oluşacağını ve dolarda büyük bir kırılma ile karşı karşıya olduğunu bize gösteriyor."

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı: Kaplıca müjdesi! Farklı hamburgeri 4 saniye içinde bulabilir misin? İşte 29 Mart Cuma vizyon haftası Bugün ilişkiye başlayanları sevindirecek haber Neslihan Atagül'ün Miami pozlarına beğeni yağdı Bir yumruğuyla dağları devirebilir!