Dolar hemen 25 lira olmalı. Prof. Dr. Özgür Demirtaş yabancı yatırımcıların ülkeye gelmesi için doların olması gereken seviyeyi bu cümlelerle açıkladı

İzmir'de öğrencilerle bir araya gelen Prof. Dr. Özgür Demirtaş flaş açıklamalarda bulundu. Enflasyondan dolara, üretimden ihracata kadar merak edilen soruları yanıtlayan Prof. Demirtaş, yabancı yatırımcının ülkeye gelmesi için doların hemen 25 lira olması gerektiğini açıkladı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Prof. Dr. Özgür Demirtaş İzmir Atatürk OSB sanayicileri ve İAOSB Özel Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre Prof. Demirtaş, dolar kurunun yavaş yavaş artırılmasının doğru olmadığını, bu şartlarda yabancı yatırımcının ülkeye gelmeyeceği değerlendirilmesinde bulundu.

Doların minimum 25 TL seviyelerinde olması gerektiğini söyleyen Demirtaş, “İhracatçının biraz rahatlaması gerekiyor, hele ki temmuz ayında asgari ücrete zam gelirse dolar 28 TL seviyelerine gelmesi gerekir. Hükümet kendini sıkıştırıyor. Dolar birden olması gereken seviyelere çıkarılmalı artık enflasyon riskini aldık” dedi.

Dövize olan talebin baskılanması için oluşturulan ve 125 milyar dolar seviyelerine ulaşan Kur Korumalı Mevduat’ın (KKM) oluşturulmasının yanlış olduğunu da ifade eden Demirtaş, “KKM hiç olmamalıydı. Bu gibi enstrümanlara karşıyım, KKM sadece sonucu erteledi, doları sönümlendirdi ama bunun bir bedeli oldu.

Avrupa Yakası'nın Yaprak'ının son hali şaşırttı Günlerce kalsa dahi bayatlamıyor Tarak yerine elbise fırçası kullanıyor: Peki neden İşte bu hafta sonu vizyona giren tüm filmler Taksim'e yeni akülü tramvay! Eskisi mi yenisi mi?