Çok şaşıracaksınız! Ceviz yaprağının bilinmeyen bir faydası ortaya çıktı

Çoğu insan cevizin yararlı özelliklerini bilir, ancak neredeyse hiç kimse ceviz yapraklarının eşit derecede önemli olduğunun farkında değildir. Yapraklar vitaminler, glikozitler, flavonoidler, karotenoidler ve aromatik uçucu yağlar içerir. Sağlığımızı iyileştirmek için sadece yaprakları değil, olgunlaşmamış cevizlerin kabuğunu ve henüz sert kabuğa sahip olmayan genç meyveleri de kullanabiliriz.

Ceviz yaprağı kullanarak kalbi güçlendirebilir, kan damarlarının düzgün çalışmasını destekleyebilir, metabolizmayı iyileştirebilir ve kan şekeri seviyelerini düşürebiliriz.

Ayrıca yapraklar antibakteriyel ve antiseptik etkiye sahiptir. Yaralara uygulandıklarında iyileşmelerini hızlandırabilir ve ciltte oluşan iltihapların ve mikozların tedavisine destek olabilirler.


SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı: Kaplıca müjdesi! Hurma böyleyse ağzınıza dahi sürmeyin Tahinle muzu karıştırıp yiyin o dertten kurtulun Aç karnına 2 kaşık yoğurt yiyin o dertten kurtulun Ünlü şarkıcı hakkında cinsel saldırı iddiaları... Celal Şengör'ün gençliği gündem oldu!