Cahide: Melekler Yeryüzünde Yaşayamaz romanının filmi yapılacak mı?

Son günlerde okurların, bitirmeden elinden bırakamadığını söylediği Cahide: Melekler Yeryüzünde Yaşayamaz romanının yazarı Eyüphan Erkul’la kitabı hakkında konuştuk.

Cahide: Melekler Yeryüzünde Yaşayamaz romanının filmi yapılacak mı?

Röportaj: Neşe Bakan

Cahide’yi yazmaya karar verdiğiniz anı hatırlıyor musunuz? İlk olarak ne gelmişti aklınıza? Bir imge, bir sahne vs…

Roman yazmak için gerçek bir hikaye arıyordum. Bu defa daha önceki Karayılan ve Savaş Ana romanlarımda oluğunu gibi bir erkeği değil de güçlü bir kadın karakteri işlemeyi arzuluyordum. Tarihe baktığımda epeyce kişi çıktı karşıma, karar vermek zordu. Ama Cahide’yi yazmaya karar verdiğim anı çok iyi hatırlıyorum. Artık kişisel kütüphanemde bulunmayan ve yayıncısı olduğum bir kitabın, on yıl kadar sonra, tekrar elime geçmesiyle başladı her şey. Agah Özgüç’ün Cahide Sonku: Peçete Kâğıdındaki Anılar… O ana kadar Afife Jale’yi araştırıyordum, hatta roman için 30 sayfa kadar bir özet bile yazmıştım. Fakat Özgüç’ün çalışması, eski bir dost gibi karşıma çıkınca zihnimde bu fikir beliriverdi. O saniyede kararım kesinleşmişti. Cahide Sonku’nun romanını yazacaktım.

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı: Kaplıca müjdesi! Aç karnına 2 kaşık yoğurt yiyin o dertten kurtulun Tahinle muzu karıştırıp yiyin o dertten kurtulun Ünlü şarkıcı hakkında cinsel saldırı iddiaları... Celal Şengör'ün gençliği gündem oldu! İşte 29 Mart Cuma vizyon haftası