Milyonlarca insan dikkat. Bu kartlara sahipseniz ulaşım ücretsiz. Marmaray, metro, metrobüs, vapur ve tramvayda ücretsiz yolculuk edebilirsiniz. Kimler ücretsiz yolculuk yapabilir?

İstanbul'da Marmaray ve diğer toplu taşıma araçlarında her gün milyonlarca insan yolculuk ediyor. Dolar ve eurodaki son rekor artışlardan sonra ulaşım ücretlerine de zam geldi. İBB'ye bağlı metrobüs, metro, tramvay ve vapurlarda aslında ücretsiz yolculuk yapma olanağı var. Aynı durum Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Marmaray için de geçerli. Vatandaşlar bakanlığın belirlediği bazı kartlara sahip olmaları durumunda ulaşımı ücretsiz kullanma hakları var.

İstanbul'un ulaşıma sorununa çok büyük kolaylık sağlayan Marmaray açıldığı günden bu yana milyonlarca insan yolculuk ediyor. Pahalı olmasında şikayet edilse de konfor ve hız açısından bakıldığında sık tercih edilen bir ulaşım aracı. Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde bulunan Marmaray'da bilet fiyatları yüksek evet ama Marmaray ve TCDD'ye ait trenlerde ücretsiz yolculuk etme imkanı da var. Peki Marmaray'a kimler ücretsiz binebilir? TCDD'de kimlerin trenler ücretsiz binme hakkı var? İşte cevaplar.

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı: Kaplıca müjdesi! Hurma böyleyse ağzınıza dahi sürmeyin Tahinle muzu karıştırıp yiyin o dertten kurtulun Aç karnına 2 kaşık yoğurt yiyin o dertten kurtulun İşte 29 Mart Cuma vizyon haftası Celal Şengör'ün gençliği gündem oldu!