Benzin ve motorin fiyatlarına dev indirim ne zaman yapılacak? Petrolün fiyatı dip yaptı, akaryakıta indirim beklentisi oluştu. 29 Eylül güncel akaryakıt fiyatları ne kadar?

Dünya genelinde birçok ülkenin Merkez Bankası ciddi faiz artırımına gidip sert para politikaları uygulaması üzerine küresel piyasalarda petrol fiyatları 80 dolarına altına düştü. Bu rakam 2022 Ocak ayından beri gelinen en düşük Brent petrol fiyatı. Türkiye'de de brent petrolün 80 dolar seviyelerine gerilemesiyle akaryakıt fiyatlarına da indirim gelecek beklentisi oluştu. 29 Eylül Perşembe günü brent petrol 87 dolar seviyesinden satılmaya başladı.

Fed'ın ciddi faiz artırım kararı ve diğer ülke Merkez Bankalarının sıkı para politikaları sonrası brent petrol hızla değer kaybetmeye başladı. Brent petrol, ocak ayından bu yana en büyük değer kaybını yaşarken Rus-Ukrayna savaşının ardından yükselişe geçen akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluştu. Sektör temsilcileri indirim tutarının 1.5 ila 2 TL arasında olabileceğini öngörüyor.

89 DOLAR SEVİYELERİNİ GÖRDÜ

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 87,21 dolardan işlem görüyor. Dün 88,19 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 88,05 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.25 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,95 azalarak 87,21 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 81,40 dolardan alıcı buldu.

Nisan ayında uğurlu günleriniz belli oldu Alın şekline göre nasıl bir insansın? En sevdiğiniz mevsim kişiliğinizi ele veriyor Ünlü şarkıcı hakkında cinsel saldırı iddiaları... Çuval dolusu para kazanacaklar! Evdeki karıncalardan kurtulmanın yöntemi açıklandı