Asgari ücret 11 bin 500 lira oldu. Gözler ocak ayındaki zamma çevrilmişken belediye devrim yaptı. En düşük çalışan maaşı rekor kırdı

Asgari ücret son olarak temmuz ayında 4253 liradan 5500 liraya yükseltilmişti. Ve bununla ilgili işçileri sevindiren bir haber geldi, en düşük maaş 11 bin 500 lira oldu.

Buca Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş 5 No'lu Şube'de örgütlü işçiler arasında gerçekleştirilen toplu sözleşme süreci yüz güldüren bir maaş artışı ile son buldu. Toplu iş sözleşmesinin imza töreni Buca Belediyesi önünde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, DİSK Genel İş Genel Sekreteri Şükret Sevgener, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel İş 5 No'lu Şube Başkanı Savaş Aras, CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe, Buca Belediyesi Başkan Yardımcıları, sendika temsilcileri ve işçiler katıldı. Bayram havasında gerçekleştirilen törende "İşçi Dostu Başkan Erhan Kılıç" pankartları açan işçiler, sloganlar eşliğinde halaylar çekti.

Törende konuşan Başkan Erhan Kılıç, "Makamlar gelip geçicidir. Ancak emek ve çalışanlar belediyemizin olmazsa olmazıdır. Kentin yaşanabilir hale gelmesini sağlayanlar emekçi kardeşlerimizdir. Ben işçilerime vereceğim maaşı belirlerken verebileceğim maksimum rakam nedir ona bakarım. Onları mağdur etmek istemem. Aynı zamanda kendi mali disiplini sağlayacak, Belediyemizin çalışmalarını engellemeyecek bir rakamı belirlerim. Teknik olarak verebileceğimiz en iyi rakamı verdik. Toplu iş sözleşmesi tüm emekçi kardeşlerime hayırlı uğurlu olsun. Analarının ak sütü gibi helal olsun."

Avrupa Yakası'nın Yaprak'ının son hali şaşırttı Günlerce kalsa dahi bayatlamıyor Yıkama suyuna iki kaşık eklemek yetiyor! İşte bu hafta sonu vizyona giren tüm filmler Tarak yerine elbise fırçası kullanıyor: Peki neden Taksim'e yeni akülü tramvay! Eskisi mi yenisi mi?