Altın yatırımcılarına kötü haber! İslam Memiş'ten gram altın sözleri: Size ekmek yedirmeyecekler

İslam Memiş'in FED'in kararını ve Powell'ın açıklamalarının şifrelerini değerlendirdi

"Bu süreçte FED faiz artışı yaptıktan sonra Powell'ın açıklamalarını takip ettik. Powell'ın açıklamalarında kendisini oldukça endişeli gördüm. Gelecekle ilgili ciddi bir belirsizlikler var. Powell önemli başlıklar söyledi, tedirginliğin altında yatan sebepleri sıraladı, enflasyonun yükselişte kalmaya devam edeceğini özellikle vurguladı. Bu sürecin nereye kadar süreceğiyle ilgili belirsizliğin devam ettiğini ifade etti.

Geçen yıla baktığımız zaman FED bu yıl daha ayağı yere basan, kamuoyunu bilgilendiren açıklama yaptı. Konuşmaları sanki ulusa sesleniş gibiydi. Çin'deki kapanmalara vurgu yaptı, bu ciddi bir belirsizliğe neden oluyor. Rusya Ukrayna operasyonu da sürüyor, belirsizliğin arttığını da ifade etti.

2023 yılının ortalarına kadar enflasyon artmaya devam edecek. Hatta Türkiye'de enflasyon rakamı yüksek olmaya devam edecek. Yılın sonuna kadar da kalmaya devam edecek. Yıl sonunda da yüzde 50, yüzde 52 civarında bir enflasyonla tamamlayacağımız tahmin ediyorum.

Mevsimsel etkiler nedeniyle biraz daha yatay bir süreç yaşanabilir enflasyonda ama genele baktığımızda yüksek enflasyon gelmeye devam edecek."

Vatandaşların kısa vadeli alım satım yapmasının önüne geçen geniş makas aralıklarını da değerlendiren İslam Memiş çarpıcı tespitlerde bulundu. Detaylar haberimizin devamında...


Tunceli'de ilk kez görüntülendi Cinsel hayatınızı uçuracak 4 öneri İşte Türkiye'deki sıfır araç fiyatları Bu besinler tansiyonu 12/8'de tutuyor İddialı tarz! Frikik vermemek için uğraştı İşte ilaç kullanarak zayıflayan ünlüler