Akıllı telefon sahibi herkesi ilgilendiriyor: Google 'büyük tehlike' diyerek o listeyi açıkladı. Bu güncellemeleri yapmayanların telefonu çökecek. Hemen paylaşılan listeyi kontrol edin

Google, işlemcilerdeki bir güvenlik açığı sebebiyle tehlike arz eden telefon modellerini açıkladı. Söz konusu açıkların kapatılması için telefon üreticilerinin yaptıkları yazılım güncellemesinin telefonlarda hemen yapılması gerekiyor. İşte detaylar...

Google ve Samsung, telefonlarınızda yaşanan sorunları çözmek için bir güncelleme yayınlamak üzere. Bu yama, söz konusu güvenlik açıklarını düzeltmeyi ve potansiyel saldırılardan kullanıcıları korumayı amaçlayacak.

Bu sebeple eğer aşağıdaki listede yer alan bir telefon kullanıyorsanız, güvenlik sorunlarından etkilenmemek için güncellemelerinizi bekletmeden yüklemelisiniz. Aksi takdirde telefonunuz çöp olabilir.

Android işletim sisteminin aynı anda birden fazla işlemci modeli ve üretici yazılımına uyumlu şekilde çalışması için yapılan geliştirmeler, beraberinde sorunları da getiriyor.

Örneğin bazı işlemci yongalarının yazılımsal güvenlik açığına sahip olmaları ki Google, son raporlarında Samsung tarafından üretilen bazı Exynos işlemcilerin güvenlik sorunlarına açık olduğunu dile getirdi.

Diğer taraftan söz konusu bu güvenlik sorunundan Google’ın bizzat ürettiği bazı Pixel modelleri de etkilenirken, listede aynı çipleri kullanan vivo tarafından üretilmiş modeller de var. Ayrıca Samsung’un arabalardaki 5G bağlantılarını sağlamak amacıyla ürettiği Exynos Auto T5123 isimli çipi de aynı sorundan muzdarip oldu.


Müstehcen pozlarına yenisini ekledi Kıbrıs'a gidecekler dikkat: Bu 6 yeri görün Eşsiz manzarasıyla ilk turunu tamamladı 23 Nisan coşkusunu gökyüzüne taşıdılar WhatsApp yeni özelliğini duyurdu: Mesaj sabitleme! Yeşilçam'ın sevilen oyuncusunu gören tanıyamıyor