40 saniye içinde baş ağrısını geçiren yöntem ortaya çıktı: Buz tedavisi

Milyonlarca insanın her gün düzenli olarak baş ağrısından yakındığı biliniyor. Kimi ağrılar migren kaynaklı olurken, kimi ağrılar da stres ya da sinüzüt kaynaklı. Baş ağrısını geçirmenin doğal yöntemleri de var. Çinlilerin baş ağrısını kırk saniyede geçiren yöntemi ile tüm bu acılardan kurtulabilirsiniz.

Baş ağrısı birçok farklı nedenden kaynaklanabilir. En yaygın baş ağrısı türleri migren, gerilim tipi baş ağrısı ve küme baş ağrısıdır. Bununla birlikte, baş ağrısı diğer birçok sebeple de ortaya çıkabilir. İşte baş ağrısıyla ilişkilendirilen bazı yaygın nedenler:

Migren: Migren, tekrarlayan şiddetli baş ağrılarına neden olan kronik bir nörolojik bozukluktur. Migren ağrısı genellikle tek taraflıdır, zonklama veya atış şeklinde hissedilebilir ve çoğu zaman baş ağrısıyla birlikte mide bulantısı, kusma ve ışığa veya sese duyarlılık gibi diğer semptomlar da görülebilir.

Gerilim Tipi Baş Ağrısı: Gerilim tipi baş ağrısı, başın her iki tarafında yaygın olarak hissedilen hafif veya orta derecede ağrılı bir baş ağrısıdır. Stres, kas gerilimi, yanlış duruş veya göz yorgunluğu gibi faktörler gerilim tipi baş ağrılarına katkıda bulunabilir.

Sinüzit: Sinüzit, sinüs boşluklarının iltihaplanması sonucunda oluşan baş ağrısıyla ilişkili bir durumdur. Sinüzit genellikle burun tıkanıklığı, yüz ağrısı ve basınç hissi ile birlikte görülür.

Cluster (küme) Baş Ağrısı: Cluster baş ağrısı, çok şiddetli ve sürekli olarak tekrarlayan baş ağrılarına neden olan bir durumdur. Bu tür baş ağrıları, bir gözün etrafında şiddetli ağrı, göz kızarması, göz sulanması ve burun tıkanıklığı gibi semptomlarla birlikte ortaya çıkar.

Boyun ve Omuz Gerilimi: Uzun süreli oturma, yanlış duruş veya stres gibi faktörler boyun ve omuzlarda gerilime neden olabilir. Bu gerilim baş ağrılarına yol açabilir.

Hormonal Değişiklikler: Özellikle kadınlarda hormonal değişiklikler baş ağrılarına neden olabilir. Menstrüel migren, adet döngüsüyle ilişkili olarak ortaya çıkan migren türüdür.

Diğer Nedenler: Beslenme faktörleri, alkol kullanımı, uyku eksikliği, ilaç yan etkileri, göz yorgunluğu, enfeksiyonlar veya travma gibi diğer birçok neden baş ağrılarına katkıda bulunabilir.

İşte baş ağrısını geçirmenin en etkili yolu ağrı kesici kullanmak ama doğal yöntemler de var. Alternatif Tıp adlı sosyal medya hesabından bununla ilgili ilginç bir bilgi paylaşıldı ve "40 SANİYEDE BAŞ AĞRISI GEÇİREN YÖNTEM" olarak duyuruldu. Ancak bu bilgiyi okuduktan sonra yine de bir doktora danışmakta fayda var...

Nisan ayında uğurlu günleriniz belli oldu Alın şekline göre nasıl bir insansın? En sevdiğiniz mevsim kişiliğinizi ele veriyor Ünlü şarkıcı hakkında cinsel saldırı iddiaları... Çuval dolusu para kazanacaklar! Evdeki karıncalardan kurtulmanın yöntemi açıklandı