10 maddede Zeki Müren: İşte Sanat Güneş’i Zeki Müren gerçekleri

Türk Sanat Müziği’nin unutulmazları arasında yerini alan Zeki Müren, son zamanlarda adını sıklıkla duyduğumuz biri. Sesi, karakteri ve duruşuyla birçok kişiyi etkileyen Zeki Müren’in vefatının 25. Yılına özel olarak çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bursa’daki kabri başında anılan Zeki Müren’in yaşamına dair çarpıcı detayları siz okuyucularımız için haberimizde derledik. İşte 10 maddede Zeki Müren!

Besteci, şarkıcı, besteci, oyuncu, söz yazarı ve aynı zamanda şair olan Zeki Müren, Klasik Türk müziğinin en büyük isimlerinden biri olarak anılıyor.

Türkiye’nin ilk Altın Plak Ödülü’nün sahibi olan Müren, yaşamı boyunca 600’ü aşkın kaset ve plak çıkardı. Bunun yanında 300’ü aşkın şarkı besteleyen Müren’e sanata olan katkılarından dolayı 1991 yılında Devlet Sanatçısı unvanı verildi.

Klozete peçete sermenin zararı ortaya çıktı Japonya değil, Dikmen; görsel şölen başladı 'Bayan Popo'nun son hali şoke etti! İşte son hali Avrupa Yakası'nın Yaprak'ının son hali şaşırttı Güneydoğu dövme ile dünyaya açılıyor Fenerbahçe 3-2'nin rövanşını almak için savaşacak