Zuhal Topal'dan Acun Ilıcalı'ya: Algı operasyonu yapıyor

Acun Ilıcalı ile Zuhal Topal arasındaki format polemiği hız kesmiyor.

Google Haberlere Abone ol
Zuhal Topal'dan Acun Ilıcalı'ya: Algı operasyonu yapıyor

TV8'in sahibi Acun Ilıcalı, Zuhal Topal'ın sunduğu Zuhal Topal'la Sofrada programının kendi programı Yemekteyiz'e benzediği için kanala ve sunucuya format davası açacağını söylemesinin üzerine açıklama yapan Topal, "Acun algı operasyonu yapmaya çalışıyor." dedi.



TV8’deki Yemekteyiz programının benzerini yaptığı iddiasıyla Zuhal Topal’a ve FOX TV'ye tazminat davası açacağını söyleyen Acun Ilıcalı'ya yanıt gecikmedi. Zuhal Topal'ın eşi ve programın yapımcısı Korhan Saygıner, Kanal D'deki '2. Sayfa' programına bağlanarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Zuhal Topal da programın sunucularına bir mesaj atarak Acun Ilıcalı'yı kamuoyunda bir algı yaratmaya çalışmakla suçladı.



Dual Yapım'ın sahibi ve Zuhal Topal'ın eşi Korhan Saygıner, çıkan haberler karşısında üzgün olduğunu belirterek programın Yemekteyiz'le hiç bir benzerliği olmadığını bir kez daha dile getirdi.



Saygıner, "Geçen sene Zuhal Hanım bir format arayışındaydı. Biz de çeşitli ajanslardan çeşitli program demoları istedik. İçlerinde bu program gözümüze çarptı. Prodüksiyonu gerçekleştirir miyiz diye ele aldık ve daha sonra iyi olacağını düşündük. Ama diğer yemek programlarıyla bir benzerlik olacağını hiç hayal etmedik. Zaten format Rusya'da yapılan ve önemli film şirketleri tarafından da uygulanan bir prodüksiyon" dedi. Korhan Saygıner bu program için her ay kira bedeli ödediklerini de sözlerine ekledi.



Öte yandan Zuha Topal da 2. Sayfa sunucularına bir mesaj atarak Acun Ilıcalı'nın kamuoyunda bir algı yaratmaya çalıştığını dile getirdi. Topal mesajında, "Acaba ratinglerim bu kadar iyi olmasaydı yine böyle bir dava açılır mıydı? Hoş hala açılmış da değil" ifadelerine de yer verdi.



Zuhal Topal'dan Acun Ilıcalı'ya: Algı operasyonu yapıyor



NE OLMUŞTU?



TV 8'in patronu Acun Ilıcalı sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaparak Zuhal Topal’la Sofrada'nın, Yemekteyiz programının taklidi olduğunu dile getirmişti.



Ilıcalı açıklamasında, Üzülerek söylemek isterim ki, Fox TV’de yayınlanan Zuhal Topal’la Sofrada, Yemekteyiz’in açıkça taklididir. Dünyanın en büyük format şirketlerinden ITV de ülkemizde yaşanan bu olaya anlam verememiştir. ITV bu emek ve fikir hırsızlığına dava açmaya hazırlanıyor. Fox Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner’in bu yanlışlığa acil son vermesini bekliyoruz. Formatçıların emeğinin karşılığını ödeyen yapımcı ve kanalları da bu haksızlığa karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.



ZUHAL TOPAL'DAN YANIT



Acun Ilıcalı'nın bu sözlerinin ardından Zuhal Topal ve yapım şirkeri Dual Yapım ortak bir açıklama yaparak programın reytinglerdeki başarısı nedeniyle haksız ithamlarla karşı karşıya olduğu dile getirmişlerdi.



TAZMİNAT DAVASI AÇACAK



Son olarak Acun Ilıcalı önceki gün Hürriyet'ten Cengiz Semercioğlu'na konuşmuş ve sunucu Zuhal Topal'a ve Fox TV'ye ağır bir tazminat davası açmaya hazırlandığını dile getirmişti.



Son olarak Ilıcalı, "Zuhal Hanımla benim problemim yok. Benim problemim bu programı taklit edenlerle. Çıkan haberin şekli yanlış" demişti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin