Zer için Dersim'in tek sinema salonu yeniden açıldı!

Kazım Öz’ün son filmi Zer, filmin çekimlerinin önemli bir kısmının geçtiği Dersim’de vizyona girdi.

Google Haberlere Abone ol
Zer için Dersim'in tek sinema salonu yeniden açıldı!

Kazım Öz’ün son filmi Zer, filmin çekimlerinin önemli bir kısmının geçtiği Dersim’de vizyona girdi. Geçen sene kapanmış olan Dersim’deki tek sinema salonu Sinema 62, Zer’in gösterimi için filmin oyuncularından Ali Daimi Boz tarafından yeniden açıldı.



Zer için Dersim'in tek sinema salonu yeniden açıldı!



Bahoz (Fırtına), Demsala Dawî: Şewaxan (Son Mevsim: Şavaklar), He Bu Tune Bu (Bir Varmış Bir Yokmuş) ve Cinara Sipî (Beyaz Çınar) gibi bol ödüllü kurmaca ve belgesel filmleriyle tanınan Kazım Öz’ün son filmi Zer, prömiyerini 36. İstanbul Film Festivali’nde yaptı. Festival sonrasında 21 Nisan’da vizyona giren filmde Dersim, coğrafyası ve kültürü ile önemli bir rol oynuyor. 675 sayılı KHK ile işinden çıkarılmış olan ve filmde de rol alan Ali Daimi Boz, Dersim’in geçen sene kapanmış olan tek sinema salonu Sinema 62’yi yeniden açarak işletmesini üstlendi.



Bu girişimiyle Zer'in bir anlamda eve dönüşünü sağlayan Boz, Dersimlileri yeniden sinema ile buluşturarak filmin taşıdığı umudun da temsilcisi oluyor. Zer kendi topraklarında Dersim’de Sinema 62’de izleyicilerle buluşmaya devam ediyor.



Zer için Dersim'in tek sinema salonu yeniden açıldı! - Resim : 2



Filmin afişine de Amerika’dan ödül



Zer'in afişine imza atan Berkcan Okar, aralarında bu afişin de olduğu üç çalışması ile International Design Awards (IDA) / Uluslararası Tasarım Ödülleri’nde üç ödül birden kazandı. Los Angeles'ta bu yıl 10. kez düzenlenen ve dünyanın en prestijli tasarım yarışmalarından olan IDA’da, Okar tasarladığı afişlerle grafik tasarım dalı, basılı/afiş kategorisinde ödüller kazandı.



Başrollerini Nik Xhelilaj, Güler Ökten ve Levent Özdilek’in paylaştığı Zer filminde, kanser tedavisi için New York’a getirilen babaannesi Zarife ile bu süreçte daha da yakınlaşan genç müzisyen Jan’ın, babaannesinin kendisine söylediği bir şarkının peşinden köklerine ve bastırılmış toplumsal travmaların izine doğru çıktığı yolculuğun hikâyesi anlatılıyor.



İşte, Zer filmi fragmanı!




Etiketler Kazım Öz Zer Dersim
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin