Zeki Müren filminde şaşırtan sansür!

Cine5'te yayınlanan filmdeki sahne, masada içki olduğu gerekçesiyle buzlandı.

Google Haberlere Abone ol
Zeki Müren filminde şaşırtan sansür!

Cine 5, Zeki Müren filminde içki masasını sansürledi. Sansürü RTÜK korkusuna bağlayan Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu, şu yazısıyla tepki gösterdi:



"ZEKİ MÜREN FİLMİNE BUZZZ!



Bir deli kuyuya taş attı hikayesi mi, yoksa mahalle baskısı efsanesi mi? Bilemem. RTÜK, “Valla ben buzlayın demedim” diyor; televizyon kanalı, “Aman ceza yerim” diye korkuyor. Gençleri kötü alışkanlıklardan  korumak adına sigara buzlaması hangi noktaya geldi? O “masum” halinden eser   kalmadı. Korkunun, baskının simgesi oldu.

İşte garip bir örnek Cine5 kanalında, pazartesi günü yayınlanan Zeki Müren’in 1969 yılında çevirdiği “İnleyen Nağmeler” filminde  yaşandı. Bu zamana kadar bu sahneyi izleyip de içkiye başlayan bir genç kardeşimiz var mıdır bilemem! Zeki Müren’in şöhretinin zirvesinde olduğu yıllar. Kederlidir, evine dostları ziyarete gelir. Masa donatılır. Bugüne kadar öyleydi. Ama 2013 yılında o masa buzlanıyor ve fotoğraftaki hale dönüyor. Kimse bana oturup hikaye anlatmasın.



Türkiye’de televizyonlarda



günde kaç filmin kaç sahnesi böyle buzlanıyor? Bu benim rastladıklarım. O masanın her tarafı içki olsa ne yazar, olmasa ne yazar!"



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız. 




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin