Zehra'ya 27 ay hapis iddiası!

Savcılık, demlikten dökülen sıcak çayı 'silah' saydı.

Google Haberlere Abone ol
Zehra'ya 27 ay hapis iddiası!

Zehra Çilingiroğlu hakkında, eski erkek arkadaşının kız arkadaşına sıcak yeşil çay fırlattığı gerekçesiyle 27 ay hapis istemiyle dava açıldı. 



Habertürk'ün haberine göre; Hülya Avşar ile Kaya Çilingiroğlu'nun kızı Zehra (16), eski sevgilisinin yeni kız arkadaşına demlik fırlattığı gerekçesiyle 'sanık' oldu. Savcılık Zehra'nın fırlattığı demlikten dökülen sıcak suyu 'silah' sayarak, 'kasten basit yaralama' suçundan 4,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Yaşının 18 yaşından küçük olması nedeniyle yarı oranında indirim yapılarak istenilen ceza 2 yıl 3 aya indirilen Zehra, iddianamenin kabulü halinde Çocuk Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. 



DAKİKA DAKİKA DEMLİK KRİZİ 



Zehra Çilingiroğlu, 11 Mart akşamı Etiler'deki bir barda eski erkek arkadaşı M.Y.'nin yanında bulunan kız arkadaşı A.H.'yi gördü. İddiaya göre ikilinin oturdukları masaya giden Zehra, içi çay dolu demliği A.H.'ye fırlatarak, mekandan ayrıldı. Göğsü yanan A.H., babasıyla birlikte karakola gidip şikayetçi oldu. Genç kıza sevk edildiği hastanede göğsündeki yararlanmanın 'basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek' nitelikte olduğu yönünde rapor verildi. 



'KAZAYDI, ÇOK PİŞMANIM' 



Başlatılan soruşturma kapsamında Zehra Çilingiroğlu, geçtiğimiz hafta babası Kaya Çilingiroğlu ve avukatı Polat Dilli ile birlikte İstanbul Adliyesi'ne giderek 'şüpheli' sıfatı ile ifade verdi. Zehra, "O gün M.B.'nin A.H. isimli kızın doğum günü partisine katıldığını duydum. Kontrol amacıyla Etiler'deki mekana gittim. M.B. ile aramızda tartışma çıktı ve sinirlenerek masaya yumruk attım. Vurmanın etkisiyle masadaki çay A.H'nin yüzüne sıçradı. Kesinlikle kasıtlı bir harekette bulunmadım. Çayı A.H.'nin yüzüne özellikle atmadım. Olaydan dolayı çok pişman ve üzgünüm" dedi. Baba Kaya Çilingiroğlu ise karşı tarafla uzlaşmak istediğini bildirdi. 



İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mustafa Öztürk soruşturmasını tamamlayarak iddianamesini hazırladı. İddianamede A.H. 'mağdur', babası Orhan H. 'şikayetçi', Zehra Çilingiroğlu ise 'şüpheli' olarak yer aldı. İddianamede Zehra'nin içerisinde yeşil çay bulunan demliği A.H.'nin göğsüne döktüğü, daha sonra masaya koyduğu cam demliğin kırıldığı, kırılan cam parçalarından birinin şikayetçinin alnına gelerek yaralanmasına sebep olduğu anlatıldı.



KAYA ÇİLİGİROĞLU'NDAN KIZI HAKKINDA ÇIKAN HABERLERE AÇIKLAMA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin