Zaman gazetesinden Sabah ve Takvim'le ilgili 'yargı' iddiası!

© MEDYATAVAZaman gazetesi web sitesinden yayınladığı bir haberinde, Sabah ve Takvim gazetesiyle ilgili ilginç bir iddiaya yer verdi.

Google Haberlere Abone ol
Zaman gazetesinden Sabah ve Takvim'le ilgili 'yargı' iddiası!

Zaman gazetesi bugün 'Havuz medyasına yargı garantisi mi var?' başlıklı haberinde Sabah ve Takvim gazetelerinin yayın yasağı getirilen Adana'da durdurulan TIR'larla ilgili yürütülen soruşturma hakkındaki haberleri yayınladığını yazarak, "Havuz medyasının yargı kararını bu kadar açık bir şekilde hiçe sayması, ‘Verilen bir garanti mi var' sorusunu akıllara getirdi" ifadelerine yer verdi.



Gazete web sitesinde yer verdiği haberinde, görüntülerin mahkeme tarafından getirilen yayın yasağına uyulmayarak yayınlanmasının 5 yıla kadar hapis cezası bulunduğunu belirtti. 



Zaman gazetesi mahkeme yasağına rağmen haberlerin yayınlanması ile ilgili, "Havuz medyası ise cezaları umursamadan yayın yasağını ihlal etti. Bu durum, havuz medyasına af garantisi verildiği yönünde yorumlara sebep oldu" ifadelerini kullandı.



Zaman gazetesinin haberi şöyle:



Sabah ve Takvim başta olmak üzere havuz medyası, Adana'da Jandarma tarafından aranan TIR'larla ilgili 2 No'lu Özgürlük Hakiminin verdiği yayın yasağını hiçe saydı. 13 Şubat tarihinde verilen kararda, TIR'larla ilgili soruşturma içeriği ‘devletin gizli sırları yönünden telafisi olmayan zararlar meydana getireceği' ifade edildi. Ancak Havuz medyası karara uymayarak gazete ve televizyonlarında baskın anı görüntüleri ile fotoğraflarını yayınlamaya devam etti. Havuz medyasının yargı kararını bu kadar açık bir şekilde hiçe sayması, ‘Verilen bir garanti mi var' sorusunu akıllara getirdi.



Haberin tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin