Zafer Algöz'den set anıları: 'Haşırt Dı Bilekbord'

Oyuncunun trajikomik anıları, Haşırt Dı Bilekbord adıyla raflardaki yerini aldı.

Google Haberlere Abone ol
Zafer Algöz'den set anıları: 'Haşırt Dı Bilekbord'

Bugüne dek pek çok tiyatro oyununda, dizide ve sinema filminde rol alan usta oyuncu Zafer Algöz’ün, sahnede ve setlerde yaşadığı trajikomik anıları, Haşırt Dı Bilekbord adıyla ve İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflardaki yerini aldı. Haşırt Dı Bilekbord’un önsözünü ise Cem Yılmaz yazdı.



Kemal Sunal’la birlikte kamera karşısına geçtiği Saygılar Bizden dizisinde yaşadıkları, “vukuatlı” geçen Ağır Roman filminin çekimleri, A.R.O.G’un film ekibini gülme krizine sokan kamera arkası ve daha nicesi, Zafer Algöz’ün “muzip” üslubuyla aktarılıyor.



Öztürk Serengil, Kemal Sunal, Sadri Alışık, Cem Yılmaz gibi tüm Türkiye’yi güldüren isimlerle çalışan, dost sohbetlerinde bir araya gelen Algöz, onları hiç bilmediğimiz yönleri ile anlatıyor; Müşfik Kenter, Yıldız Kenter, Can Gürzap gibi usta tiyatrocularla yaşadıklarını okuyucu ile paylaşıyor.



Cem Yılmaz'ın kaleme aldığı arka kapak yazısı:



Zafer Abimin bu yazılarını okurken gerçekten çok güldüm. Mal güzel. Müthiş bir zamanlama ile yazılmış performanslar gibiler. Bazen bu performanslara canlı tanıklık da ettim, çok şanslıyım. (…) Hem esnek hem beton gibi sağlam öyküler. Peki, hiç düşündünüz mü nedir bunun sebebi? Ben düşündüm.

İyi şeyleri ancak iyi çocuklar yapar.

Zafer Abim de hiç yaşlanmayan o iyi çocuklardandır.



Zafer Algöz'den set anıları: 'Haşırt Dı Bilekbord'


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin